GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNS glasao protiv Šukera, izbori već 29. srpnja

HNS glasao protiv Šukera, izbori već 29. srpnja
NA IZLAZNIM VRATIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez je danas održao redovnu Skupštinu koja je bila redovna samo na papiru - riječ je, naime, o prvom koraku na putu do rušenja Davora Šukera s mjesta predsjednika HNS-a.

 Skupštinu su sazvali članovi Izvršnog odbora, njih 14 od ukupno 16, koji su svojim zahtjevom prisilili fiktivnog predsjednika da se konačno suoči s članovima nogometne vlade i odlaskom iz HNS-a, u kojem godinama nema nikakav utjecaj.

Određen je datum izbora za predsjednika i održat će se 29. srpnja. Šuker je tražio da izbori budu 15. prosinca, ali mu nije udovoljeno. Tim potezom HNS mu je praktički izglasao nepovjerenje, iako se o njegovom radu nije raspravljalo. O tome je sve već rečeno u zadnjih deset godina.

Akualni izvršni direktor saveza Marijan Kustić prvi je favorit za njegova nasljednika, a nije nemoguća niti opcija da se pojavi i neki drugi kandidat kao što je Tomislav Svetina, kojega kao favorita vidi Zagrebački nogometni savez. Ostaje za vidjeti kako će se sve odigrati, ali Šukeru se ozbljino primakao kraj na čelnoj poziciji u hrvatskom nogometu.

Osim datuma izborne Skupštine, usvojen je i novi Statut HNS-a, a osnovne izmjene bile su oko sastava Skupštine. Prema novom Statutu, županijski nogometni savezi imaju dva zastupnika, a klubovi Prve lige po jednog zastupnika, dok su ostali dionici zastupljeni po jednakim načelima kao do sada (2. i 3. HNL, klubovi ispod 3. HNL, ženski i mali nogomet, treneri i igrači).

Skupština je usvojila Izvješće o radu i Završni račun za 2020. godinu te financijsko izvješće revizora.

Tagovi: Hrvatski nogometni savez, Davor Šuker, Marijan Kustić, Tomislav Svetina
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE