GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNS suspendirao Poljud

HNS suspendirao Poljud
SUSPENZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2024 / 10:58
Autor: SEEbiz
SPLIT - Hajdukov stadion suspendiran je odlukom Povjerenstva za natjecanje zbog nereda koje su pripadnici Torcide izazvali nakon poraza Hajduka od Dinama na Poljudu u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

To znači da se na Poljudu do daljnjeg, točnije do "pravomoćnosti" odluke Disciplinske komisije o kazni Hajduku, ne smije igrati nijedna prvenstvena utakmica ni s gledateljima ni bez njih.

Sreća u nesreći za Hajduk je da u nedjelju igra na Rujevici protiv Rijeke pa neće odmah morati tražiti zamjenski stadion koji zadovoljava kriterije za SuperSport HNL. No već u sljedećem kolu trebao je biti domaćin derbija protiv Osijeka. Splitski klub ipak do tada čeka odluku Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

Komisija, koju vodi zagrebački odvjetnik Marko Smolek, sastat će se najranije u utorak i odlučiti hoće li potvrditi suspenziju stadiona ili će Hajduk dobiti neku drugu kaznu. Moguće je da će Disciplinska komisija odrediti da Hajduk igra određeni broj domaćih utakmica pred praznim tribinama Poljuda. U slučaju suspenzije Poljuda, Hajduk će moći igrati pred gledateljima na drugom stadionu.

Suspenzija Poljuda vrijedi do konačnosti postupka. Dakle, dok se ne odluči o eventualnoj žalbi Hajduka. Za žalbu mu ostaje 8 dana od odluke Komisije, a u tom razdoblju Hajduk ima domaću utakmicu protiv Osijeka. Jedini način da se protiv Osijeka igra na Poljudu je da Komisija donese odluku kojom zatvara, a ne suspendira stadion, te da se uz to Hajduk eksplicitno i službeno odrekne prava žalbe. Ako Hajduk uloži žalbu, odluka o suspenziji Poljuda vrijedit će sve dok se žalba ne razriješi.

Hajduk je do kraja prvenstva trebao na Poljudu ugostiti Osijek, Rudeš, Varaždin i Goricu. Iz navedenog je jasno kako ima minimalne šanse da derbi s Osijekom igra na svom stadionu. Moguće je i da sve četiri preostale domaće utakmice ove sezone po kazni igra ili bez gledatelja na Poljudu ili pred gledateljima na zamjenskom stadionu. Također, kazna mu može biti i stroža, odnosno može vrijediti i za utakmice iduće sezone.

U svakom slučaju, Hajduku prijeti rigorozna kazna. Osim zatvaranja tribina na Poljudu i zabrane igranja na tom stadionu, moguća je i novčana kazna. Hajduk se naplaćao kazni zbog svojih navijača, a vlasnik je i negativnog rekorda. Splitski klub platio je najveću financijsku kaznu u povijesti SHNL-a od 20.000 eura u listopadu prošle godine.

Tagovi: HNS, POLJUD, HAJDUK, TORCIDA
PROČITAJ I OVO
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE