GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrgović: Ne znam što je Radonjić spremio, ali ja sam spreman na sve

Hrgović: Ne znam što je Radonjić spremio, ali ja sam spreman na sve
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2021 / 16:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB -Hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović 10. rujna u Klagenfurtu će se boriti protiv 31-godišnje crnogorskog boksača Marka Radonjića (22-0) i bit će mu to prva borba nakon devet mjeseci, odnosno od studenog prošle godine kad je tehničkim nokautom pobijedio Amerikanca Rydella Bookera.

"Sretan sam što sam napokon ponovno u ringu. Ova godina nije baš bila bajna, puno se toga događalo na što ja i moj tim nismo mogli utjecati. Prvotni plan je bio da se borim ove godine četiri puta. Prvi puta sam se treba o boriti u ožujku, ali tek sada imam prvu borbu za tjedan dana. Spreman sam, osjećam se odlično, ovo je bio najduži kamp u povijesti sporta za jednu borbu. Mislim da se niti jedan boksač nije pripremao godinu dana. Proveo sam pet mjeseci u Miamiju i cijelo vrijeme sam žestoko trenirao. Osjećam se odlično i jedva čekam da uđem u ring", kazao je Hrgović na konferenciji za novinare.

Hrgović se ove godine trebao boriti američkim teškašem Michaelom Hunteron i ta je borba trebala odrediti idućeg izazivača za IBF-ov pojas, kojeg drži Britanac Anthony Joshua.

"Jedan od najvećih krivaca za ovu situaciju je Hunter. S njime se pregovaralo mjesecima, a on se dan prije potpisa ugovora prestao javljati i tako nas je malo izvozao. Poslije se ponovilo slično i sa nekim drugim boksačima, prvo su pristali, a poslije bi se predomislili i tako su nam uzeli dragocjeno vrijeme. Da sam normalan, već bih poludio, ali budući da nisam normalan ne mogu poludjeti. Bilo je jako stresno, a najviše sam patio ja, jer sam svakih nekoliko tjedana dobivao novu poruku o nekom novom protivniku i novom datumu. Ja ne znam lagano trenirati i tako da sam se stalno iscrpljivao i psihički i fizički", dodao je Hrgović.

Govoreći o svom sljedećem protivniku, Hrgović je rekao: On je kontragard, ima dobro amatersko iskustvo, dugo je boksao, išao je na svjetska i europska prvenstva. Ne znam šta je on spremio, vidjet ćemo za tjedan dana. No, ja sam na sve spreman, pa i na iznenađenja. Spremao sam se kao i uvijek, kao da se spremam za svjetsku titulu. Ako se želi nadboksavati i za to sam spreman".

Ponovno se otvorilo pitanje Alena Babića, koji ga poziva na borbu i provocira preko društvenih mreža.

"Za mene je ispod časti spuštati se na taj nivo, kao čovjek i kao sportaš. On od sebe radi klauna, u boksu je 15 godina a nikad nije napravio značajan rezultat. U kvalifikacijama za Olimpijske igre izgubio je nokautom u prvoj rundi. Možda mu je bolje da se krene spremati za OI u Parizu, ali prvo treba proći kvalifikacije", kazao je Hrgović.

Tagovi: Marko Radonjić, Rydell Booker, Filip Hrgović
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE