GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrgović se ipak neće boriti za titulu

Hrgović se ipak neće boriti za titulu
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2024 / 08:50
Autor: SEEbiz
LONDON - Tyson Fury morao je odgoditi meč s Oleksandrom Usikom zakazan za 17. veljače. U Rijadu se trebao održati spektakl između Britanca i Ukrajinca za titulu apsolutnog prvaka boksačke teške kategorije, no on je otkazan zbog Furyjeve ozljede.

Pojavila se informacija da bi to moglo dati šansu Filipu Hrgoviću za napad na tron protiv Usika, no čini se da od toga zasad neće biti ništa.

Podsjetimo, Fury, trenutačno nositelj pojasa po verziji WBC, i Usik, koji u svom vlasništvu ima pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO verzija, trebali su odraditi borbu nazvanu meč stoljeća i u ringu odrediti tko je od njih apsolutni vladar teške kategorije. Boks takvog prvaka u teškoj kategoriji nije imao od 1999. godine.

Borba je otkazana nakon što je Fury tijekom treninga zadobio duboku posjekotinu iznad oka koja je zahtijevala i šivanje. Potom se pojavila informacija da bi hrvatski teškaš Filip Hrgović, mogao u Rijad na meč s Usikom. Hrgović ima status obaveznog izazivača za IBF-ov pojas.

"Sada kada se Fury ozlijedio, spreman sam uskočiti i boriti se s Usikom. Usik, idemo, duguješ mi priliku. Vrijeme je da se suočiš sa mnom", izjavio je Hrgović za ESPN, a prenio novinar Mike Coppinge. Hrgović je u profesionalnoj karijeri na 17 pobjeda u jednako toliko mečeva, no predbacuje mu se da svoje borbe odrađuje s lakšim suparnicima. Usik je neporažen s 21 pobjedom, od čega je 14 ostvario nokautom.

Izgleda da do te borbe, barem ne u bliskoj budućnosti, neće doći. Boksački novinar Michael Benson objavio je na društvenim mrežama da je Turki Alalshikh, saudijski savjetnik na Kraljevskom dvoru i trenutačni predsjednik Opće uprave za zabavu, odlučio da će priredba u Rijadu biti odgođena i da će se ovaj meč održati na neki novi datum. Također, svi koji su kupili ulaznice dobit će povrat novca.

Borba između Furyja i Usika bit će održana, no još je nepoznat datum kada će to biti.

Tagovi: filip hrgović, tyson fury, usik, hrgović, fury
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
FINALE
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
ZAGREB - U prvoj utakmici finala SuperSport 1. HMNL-a Futsal Dinamo je nakon produžetaka 6:4 svladao omiški Olmissum.
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
NBA PLAYOFF
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
DALLAS - Košarkaši Dallas Mavericksa su se plasirali u drugi krug NBA play-offa savladavši Los Angeles Clipperse rezultatom 4-2 u seriji.
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE