GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrgović veliki favorit protiv Bookera

Hrgović veliki favorit protiv Bookera
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2020 / 10:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Filip Hrgović ide po 12. pobjedu u karijeri. Od 03:45 sati po hrvatskom vremenu borit će se na Floridi protiv 39-godišnjeg Rydella Bookera.

Hrgović je ogroman favorit na kladionicama koje su uvjerene da će slaviti i u 12. borbi u karijeri. Koeficijent na Hrgovićevu pobjedu je najmanji mogući - 1.01, a na pobjedu njegovog suparnika koeficijent je veći od 15.

"On mi je bio jedan od težih sparing-partnera. Nije, budimo realni, u najboljim boksačkim godinama, ali je jako vješt i dobar tehnički. Vidjeli smo i u meču s Pulevim da je izdržao 12 rundi s borcem takve klase, tako da ovisi u kakvoj će i on formi doći. Vidi li ovu borbu kao priliku ili kao neki 'payday', vidjet ćemo. Ne treba ga podcijeniti. Bio mi je sparing-partner, zna neke moje slabosti i skenirao me u tom kampu jer smo odradili puno rundi", rekao je Hrgović.

Booker, koji će u veljači napuniti 40 godina, bio je jedan od najperspektivnijih američkih teškaša početkom ovog stoljeća. Rođen u Detroitu, Booker je do sredine 2004. godine nanizao 22 pobjede bez ijednog poraza, čime si je izborio meč za IBA-ovu titulu protiv Jamesa Toneyja koji je nešto ranije demolirao Evandera Holyfielda. Pobjednik bi dobio šansu boksati za svjetsku titulu.

No paralelno s boksačkom karijerom Booker je gradio i onu kriminalnu. Pet mjeseci prije borbe s Toneyjem uhićen je zajedno s još trojicom muškaraca zbog posjedovanja više od kilograma kokaina i čekalo ga je suđenje.

"Morao sam prihvatiti tu borbu iako za nju nisam bio spreman. Trebao mi je novac za skupe sudske troškove i nisam imao izbora", rekao je godinama kasnije Booker koji je od Toneyja izgubio jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi.

U konkurenciji oružanih pljačkaša, silovatelja i ubojica, Booker je svrstan među opasne zatvorenike kategorije 4 (od mogućih 5). U zatvoru je bio pod strogom kontrolom, ali je uspijevao izbjegavati sukobe s drugim zatvorenicima. Morao je odležati najmanje 12 godina, nakon čega je mogao zatražiti pomilovanje ili dobiti još veću kaznu.

"U svojim najcrnijim epizodama razmišljao sam o tome da bih u zatvoru mogao biti do 2035. godine. Želio sam da se završi, da umrem", rekao je Booker u ekskluzivnom intervjuu u zatvoru 2006. godine.

Hrgović nakon ovog želi pobjednika okršaja Duboisa i Joycea
Nakon ove borbe Hrgoviću promotori žele organizirati borbu protiv pobjednika okršaja Daniela Duboisa i Joea Joycea, ali već je Duboisov agent poručio Hrgovićevom da bi prvo trebali razmisliti o tome da svom momku nađu spomena vrijednu borbu pa tek onda razmišljati o Danielu.

Tagovi: Filip Hrgović, Rydell Booker
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE