GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska izgubila od Turske u Osijeku

Hrvatska izgubila od Turske u Osijeku
KVALIFIKACIJE ZA EP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2023 / 23:12
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Hrvatska je u Osijeku u utakmici šestog kola kvalifikacija za Euro 2024. izgubila od Turske 1:0. Jedini strijelac je bio Yilmaz u 30. minuti nakon katastrofalne greške Dominika Livakovića.

Bila je ovo daleko najgora utakmice Hrvatske u ovim kvalifikacijama i momčad Zlatka Dalića može biti i sretna da je izgubila samo minimalnim rezultatom.

Prvi je ovo poraz Hrvatske u kvalifikacijama za EURO te vodeća Turska sada ima tri boda više, s tim da Hrvatska ima utakmicu manje. Tri boda iza izabranika Zlatka Dalića su Armenija i Wales. Hrvatska je odigrala vrlo loše prvo i bolje drugo poluvrijeme, a dvoboj je odlučen u 30. minuti kada je veliku pogrešku napravio hrvatski vratar Livaković koji je istrčao, a lako ga je prebacio i za tri boda Turske pogodio Yilmaz.

Ujedno je ovo prvi domaći poraz Dalićeve Hrvatske u svim kvalifikacijskim ciklusima, dok je novi turski izbornik, Talijan Vincenzo Montella, tako imao odličnu i pobjedničku premijeru na novom poslu.

Nije dugo trebalo turskim nogometašima da ozbiljno zaprijete Hrvatskoj. U drugoj minuti pucao je Yilmaz, iskosa s petnaest metara, ali odmah se dobrom intervencijom iskazao Livaković. Na tome gosti nisu stali pa je u devetoj minuti pokušao i Akturkoglu, ali je još jednom hrvatski vratar bio na mjestu.

Loše je izgledala Hrvatska na početku utakmice. Bezidejno je pokušavala doći do suparničkih vrata, a obranu su Turci probijali sa svih strana. U 13. minuti pogriješio je Stanišić, pobjegao mu je Akturoglu, ali opet je stvar spasio Livaković.

Tek nakon petnaest uvodnih minuta počela je Hrvatska igrati nešto bolje i konkretnije, a u tom razdoblje solidne igre Dalićevi izabranici su složili jednu dobru šansu. Kombinirali su Brozović i Modrić, lopta je došla do Kovačića čiji je prvi dodir s loptom bio loš i tako je propala dobra šansa. No, bilo je to premalo od Hrvatske koja je u svim segmentima bila slaba.

Itekako je bio vidljiv izostanak ozlijeđenih Kramarića i Perišića jer prema naprijed se ništa nije napravilo. Opjevani vezni red Modrić, Kovačić i Brozović odigrao je vjerojatno jedno od najslabijih poluvremena ikada, a u obrani su paniku smirivali tek Livaković i Gvardiol.

Premda je u uvodnom dijelu Hrvatsku spašavao Livaković, u 30. minuti je hrvatski golman grubo pogriješio i Turci su to iskoristili za vodstvo. Loptu u prostor je pokupio Yilmaz, a bez pravog razloga Livaković je istrčao na dvadeset metara od svojih vrata. Puno prije do lopte je došao turski napadač koji je lako prebacio istrčalog Livakovića i zabio za 1:0.

Primljeni pogodak dodatno je loše djelovao na Hrvatsku koja ni do kraja prvog poluvremena nije stvorila pravu šansu. Istina, u nadoknadi je upisan prvi udarac u okvir vrata, ali taj pokušaj Muse bio je tek za statistiku.

Od starta drugog poluvremena krenula je Hrvatska u napade s puno većim brojem igrača. Vezni red se podigao bliže suparničkim vratima, ali s takvim stavom puno je prostora na svojoj strani ostavljala Hrvatska.

U uvodnih pet minuta imala je Turska dva potencijalno vrlo opasna kontranapada, dok je u 54. minuti Yilmaz s deset metara pucao preko vrata. Premda se u nastavku uglavnom igralo na 20-30 metara od turskih vrata ponovno su gosti imali bolje šanse. Ipak, u 66. minuti je i Hrvatska zaprijetila na pravi način. Kovačić je pucao, ali je loptu koja je bila na putu prema mreži zaustavio Bardakci.

Nekoliko minuta prije te šanse izbornik Dalić u igru je uveo trojicu novih igrača, Majera, Vlašića i Petkovića, a potonji je imao dobru šansu u 70. minuti koju je u zadnji trenutak zaustavila turska obrana.

Lovro Majer pogotovo je unio živost u igru Hrvatske koja je bila rastrčanija i aktivnija, no unatoč pritiskanju suparnika nedostajale su prave šanse. Upravo je u 79. minuti Majer bio u sjajnoj prilici kada su se Turci spašavali ispucavajući loptu s gol linije, no i da je bio pogodak ne bi bio priznat zbog zaleđa.

Ušli su potom Sosa i Beljo, a upravo je mladi Dion Drena Beljo odmah bio u odličnoj prilici, ali je slabo pucao iz blizine kada se već moglo namirisati izjednačenje. Nekoliko minuta kasnije pucao je Beljo bolje, ali pored vrata.

U 90. minuti je sudac Taylor u prvi trenutak dosudio jedanaesterac za Hrvatsku nakon navodnog igranja rukom Calhanoglua. No, nakon pregledavanje snimke Taylor je poništio udarac s bijele točke jer osnove za to nije ni bilo. Bila je to zadnja šansa za Hrvatsku koja tako nije uspjela osvojiti ni bod u ovom susretu.

Hrvatskoj slijedi gostovanje kod Walesa. Ta se utakmica igra u nedjelju s početkom u 20.45 sati.

Tagovi: IVAKOVIĆ, dALIĆ,
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE