GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska vrlo uvjerljiva protiv Latvija

Hrvatska vrlo uvjerljiva protiv Latvija
KVALIFIKACIJE ZA EP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2023 / 22:58
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Hrvatska nogometna reprezentacija rutinski je odradila susret protiv Latvije pobijedivši na Rujevici sa 5-0 u susretu D skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj

Hrvatska reprezentacija je u svom je trećem nastupu u skupini D ostvarila drugu pobjedu svladavši Latviju sa 5-0. Golove za "Vatrene" zabili su Bruno Petković (3, 44), Luka Ivanušec (13), Andrej Kramarić (68) i Mario Pašalić (78).

U drugom susretu iz naše skupine Turska i Armenija su u Eskisehiru remizirale 1-1. Armenija je povela u 49. minuti golom Artaka Dašhjana, a izjednačio je Bertug Yildrim u 88. minuti.

Za tri dana hrvatsku reprezentaciju očekuje gostovanje u Armeniji, dok će Latvija dočekati Wales.

Nakon skoro tri mjeseca i završnice Lige nacija u Nizozemskoj, hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je bila u akciji.

"Vatreni' su nastavili kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj nakon što su u prva dva kola remizirali s Walesom (1-1) u Splitu i pobijedili Tursku (2-0) u Bursi.

Hrvatska je bila favorit i "Vatreni" nisu dozvolili nikakvo iznenađenje protiv 134. reprezentacije svijeta koja je na Rujevicu stigla s tri poraza u skupini.

Izbornik Zlatko Dalić je ostavio Matea Kovačića na klupi nakon što je na zadnjem treningu osjetio zatezanje u mišiću, lijevog beka je zaigrao Borna Sosa, Luka Ivanušec je bio polušpica, Ivan Perišić lijevo krilo, Andrej Kramarić desno, a u vrhu napada je bio Bruno Petković.

Hrvatska nije mogla bolje otvoriti susret. Srebrni i brončani s posljednja dva World Cupa poveli su već u trećoj minuti sjajnim golom Brune Petkovića iz slobodnog udarca sa više od 20 metara. "Petko" je namjestio loptu i prekrasno prebacio preko živog zida za vodstvo Hrvatske.

Razigrana Hrvatska je u 13. minuti zabila i drugi gol. Perišić je ubacio s lijeve strane, netko od stopera Latvije loše je reagirao u skoku, nakon čega se lopta odbila do Ivanušeca, koji s ruba peterca zabio za 2-0. Za bivšeg igrača Dinama, a od ovoga ljeta novog člana Feyenoorda, bio je to prvijenac u 15. nastupu u reprezentativnom dresu.

U 26. minuti odličnu priliku je imao i Kramarić koji je ušao u šesnaesterac iskosa i pucao, ali ravno u golmana. Tri minute kasnije gosti su prvi put zaprijetili hrvatskim vratima. Pobjegao je Uldrikis čitavoj obrani Hrvatske, no Livaković je sjajno reagirao.

U samoj završnici prvog dijela Hrvatska je zabila i treći pogodak, a ponovo je Petković bio strijelac. Perišić je savršenom loptom s lijeve strane našao napadača Dinama koji je zabio u prazan gol za 3-0.

Na otvaranju drugog dijela Hrvatska je imala sjajnu priliku za četvrti gol. Modrić je potegnuo ljevicom, no obranio je vratar uz pomoć grede, a onda se lopta odbila do Kramarića, koji je pucao, ali je gostujuća obrana blokirala njegov udarac.

U 58. minuti zaprijetili su i gosti. Glavom je pucao Krollis, no Livaković je bio spreman. U 64. minuti je opasno prijetio i Ikaunieks, ali je "Livi" još jedno odlično reagirao.

Hrvatska je golijadu nastavila u 68. minuti. Čim je ušao u igru, Barišić je izveo slobodan udarac s lijeve strane odlično nabacivši na drugu stativu gdje je Kramarić rutinski zabio za 4-0 postigavši svoj 25. gol u hrvatskom dresu. "Petarda" je pukla u 78. minuti kada je Pašalić lijepo pogodio nakon solo prodora.

Do kraja susreta Dalićevi odabranici su imali još nekoliko lijepih prigoda, no rezultat se više nije mijenjao.

Tagovi: petković, Pašalić, Dalić,
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE