GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski košarkaši izvukli skupinu smrti, Swsar nije pesimist

Hrvatski košarkaši izvukli skupinu smrti, Swsar nije pesimist
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2023 / 22:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Fortuna nije bila naklonjena reprezentaciji Hrvatske prilikom večerašnjeg ždrijeba za kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre 2024. godine. Ovo su prvi dojmovi izbornika Josipa Sesara.

Sesarova momčad našla se na "turniru smrti" u Grčkoj, gdje će im u grupi A protivnici biti Slovenija i Novi Zeland, dok se u B grupi nalaze domaćini te Dominikanska Republika i Egipat.

Da je moglo bolje, moglo je, ali Josip Sesar ne ostavlja prostor za zabrinutost.

- Grupa je atraktivna i kada se pogledaju reprezentacije koje će se naći u Grčkoj, možemo reći da je možda i najteži turnir. Mi smo u stvaranju jedne nove priče i što se nas tiče moramo ići korak po korak. Kada uzmemo u obzir gdje smo bili prošlog ljeta i što smo uradili, meni je zadovoljstvo što ćemo igrati sa takvim reprezentacijama. Ipak je učinjen neki pomak, komentira za Basketball.hr izbornik hrvatske reprezentacije, Josip Sesar.

Kvalifikaciski turnir na programu je od 2 do 7. srpnja sljedeće godine i iznositi neka očekivanja još je rano. Prije svega jer su ovog ljeta tek udareni temelji jedne nove Hrvatske, kojoj je trenutno najbitnije ono što slijedi prvo - a to su kvalifikacije za Eurobasket 2025. u veljači naredne godine.

- Upravo tako. U ovom trenutku nezahvalno je govoriti i o protivnicima kada ne znamo u kojem sastavu će doći u Pirej, jer ima još skoro osam mjeseci do tada i niti jedan izbornik sada ne može znati s kojim igračkim kadrom će raspolagati. Dug je to period. Meni su sada najbitnije utakmice s Ciprom i Francuskom u drugom mjesecu i sav fokus je na tome, kazuje Sesar.

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Ni kao igrač, ni kao trener, Josip Sesar nije poznat kao neko tko unaprijed traži alibi. Kako kaže, stvari treba gledati realno i ne ostavljati prostora za prevelike oscilacije u raspoloženju i očekivanjima i kod samih igrača, ali i sportske javnosti.

- Normalno je da navijači imaju svoje želje, kao i javnost, pa i mi koji smo u samoj reprezentaciji. Želja i nada uvijek postoje, ali budimo samo smireni i realni. Mi moramo ići korak po korak, ponovit ću se, ali tako je. Ja neću dozvoliti, kao ni do sada, da igrači padaju nakon poraza, niti da se uzvise nakon pobjeda, poručuje Sesar i dodaje:

- Ja sam nakon osvojenog pretkvalifikacijskog turnira u Turskoj rekao da je to tek prva stepenica, tek prvi dio posla koji smo započeli ovo ljeto. Ne može uvijek sve biti idealno i ne može nitko stalno pobjeđivati. Mi nećemo nigdje otići s bijelom zastavom i predati se bez borbe. Ali, polako. Najvažnije mi je da svi igrači koji su na popisu igraju u svojim klubovima i budu zdravi i da idemo od utakmice do utakmice, od natjecanja do natjecanja.

Tagovi: hrvatska košarkašla reprezentacija, Josip Sesar, Dončić, Slovenija
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE