GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski vaterpolisti izgubili od Mađarske, ostali bez medalje

Hrvatski vaterpolisti izgubili od Mađarske, ostali bez medalje
PORAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 14:19
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u Tokiju u četvrtfinalu od Mađarske 15:11 (2:3, 5:2, 4:3, 4:3). Tako je Hrvatska ostala bez polufinala i borbe za jednu od medalja što je velik udarac za naš vaterpolo.

Hrvatski vaterpolisti tako neće nastaviti niz osvajanja olimpijskih odličja nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016.

Luka Bukić postigao je četiri pogotka za Hrvatsku, Paulo Obradović je dodao dva, dok je u sastavu Mađarske Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka iz osam udaraca.

Dvoboj protiv Mađarske dobro je počeo, golovima Vukičevića, Bukića i Obradovića, redom s igračem više u bazenu, Hrvatska je stalno bila u prednosti u prvoj četvrtini. Odlično raspoložen bio je i Bijač s četiri obrane na početku, no te njegove obrane nisu imale efekta jer su se lopte često odbijale Mađarima koji su poentirali iz drugih prilika.

Najrasšpoloženiji mađarski igrač Manhercz je s dva gola s igračem više početkom druge četvrtine preokrenuo rezultat, pa iako su Joković i Bukić vratili prednost Hrvatskoj već tada je bilo vidljivo kako se Mađarska diže u igri, a Hrvatska pada. Manhercz je još jendim golom s igračem više poravnao na 5-5, a do kraja prvog poluvremena su Angyal i Varga odveli Mađarsku na 7-5.

Sredinom treće četvrtine Miloš je pogodio za 8-8, no uslijedila je nova mađarska serija od tri gola preko Manhercza, Erdelyija i Vamosa, koji je rasparao mrežu iza Bijača u posljednjim sekundama te dionice.

Tri pogotka zaostatka u samo jednoj četvrtini vrlo se teško stižu, pa se to nije dogodilo niti u ovoj utakmici. Štoviše, Mađari su povećali prednost i na četiri razlike te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Mađarska će tako u polufinalu igrati protiv Grčke koja je ranije u srijedu u četvrtfinalu svladala Crnu Goru sa 10-4, dok će Hrvatska u petak od 7.00 sati igrati protiv Crne Gore u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Drugi polufinalni par čine Srbija i Španjolska, Srbija je sa 10-6 svladala Italiju, a Španjolska sa 12-8 SAD.

Foto: HVS

Tagovi: hrvatska vaterpolska reprezentacija, Loren Fatović, Maro Joković, Marko Bijač, Ivica Tucak
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE