GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija: Osam klubova protivi se nastavku prvenstva

Italija: Osam klubova protivi se nastavku prvenstva
PROTIVLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 08:53
Autor: SEEbiz / H
RIM - Vodstvo natjecanja talijanske prve nogometne lige nakon svog je sastanka u ponedjeljak kasno navečer objavilo priopćenje u kojemu stoji kako je jednoglasno donijelo odluku da se sezona 2019/20. završi ako to tamošnja vlada dopusti iako talijanski mediji navode kako čak osam klubova Serie A, i to redom oni iz donjeg dijela ljestvice, traže prekid prvenstva.

"Vijeće Lege Serie A jednoglasno je potvrdilo svoju namjeru o završetku sportske sezone 2019/20., ako to vlada dopusti, uz puno pridržavanje pravila o zaštiti zdravlja i sigurnosti. Nastavak sportskih aktivnosti, u takozvanoj fazi 2, odradit će se u skladu s preporukama FIFA-e i UEFA-e, uz odluke Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) i u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu svih uključenih u održavanje utakmica", objavila je Lega Serie A.

No, prema navodima nekoliko talijanskih medija, Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa, Fiorentina i Cagliari protive se nastavku sezone zbog "rizika koje je nemoguće predvidjeti". Od tih osam klubova najbolje plasirani je Cagliari na 12. mjestu.

U petak je FIGC objavio kako planira nastavak sezone krajem svibnja ili početkom lipnja, a one koji se zalažu za otkazivanje sezone je prozvao kao one koji ne vole ni nogomet niti Talijane.

Predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina kazao je kako bi nogometaši prije povratka natjecanju morali provesti tri tjedna trenirajući, no talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora, koji bi se kasnije ovoga tjedna trebao sastati s čelnicima FIGC-a, izjavio je kako ne mže jamčiti kako će se nogometaši moći vratiti treninzima 4. svibnja.

Tagovi: Serie A, Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa, Fiorentina, Cagliari
PROČITAJ I OVO
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE