GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakirović: Dugo nismo osvojili Kup, to je stvar prestiža

Jakirović: Dugo nismo osvojili Kup, to je stvar prestiža
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2024 / 17:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hajduk i Dinamo u srijedu u 19 sati na Poljudu igraju utakmicu polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Dinamo je u subotu pobijedio Hajduk u derbiju 1:0 i tako Splićane udaljio od borbe za naslov prvaka, a Hajduk će mu se pokušati revanširati izbacivanjem iz Kupa. Susret je na konferenciji za medije najavio Dinamov trener Sergej Jakirović.

"Najbitnije je da smo uspjeli uzeti tri boda i to nakon dugo vremena, možda u najvažnijem trenutku. Sad samo moramo nastaviti pobjeđivati. Dok je matematika u pitanju, oni se imaju pravo nadati i mi ćemo se tako postaviti. Idemo u Split, želimo ući u finale i svjesni smo da moramo odigrati bolju utakmicu nego ovu prošlu", rekao je u uvodu pa počeo odgovarati na pitanja novinara.

Što ste uočili u prošloj utakmici?
Možemo biti još bolji u fazi obrane, ono što smo u pripremi već naglašavali. Hajduk radi jako dobre rotacije, Kleinheisler je trebao opteretiti Ademija i to mi je bilo jasno. Prvih dvadesetak minuta smo dosta griješili, sad, je li to zbog vjetra ili nečeg drugog, ali dosta smo griješili i to moramo popraviti.

Pritisak je velik...
Kod nas se uvijek očekuje pobjeda, naravno i kod njih. Psihološki moment je na našoj strani, a oni će tražiti iskupljenje. Mi također želimo pobijediti i bit će zanimljiva utakmica.

Navijači?
Bio je pun sektor na Poljudu. Nama je iznimno važno da čujemo njihov huk i hvala im na tome. Mislim da je stadion opet rasprodan i očekujemo vatrenu atmosferu.

Bolesti i ozljede u momčadi?
Imamo nekoliko rovitih, moramo dobro sve izbalansirati kako bismo imali pokrivene sve linije.

Hoće li biti taktičkih promjena?
Imamo trening pa ćemo vidjeti. Možda napravim 2-3 promjene, ali vidjet ćemo, sve zavisi o zdravstvenom statusu ekipe.

Kup bi mogao osigurati skupine Europske lige?
Mi već dugo nismo osvojili Kup, to je stvar prestiža, a i radi se o Europi. Također, to je derbi pa nam je i stoga bitno osvojiti. Pristupit ćemo maksimalno ozbiljno.

Osjećate li se smireno, kakva je podrška u klubu?
Nisam osjetio nepovjerenje ili nekakav ultimatum. Ja sam uvijek osjećao mir, imam maksimalnu podršku kluba i navijača od samog početka. Podršku imam i od novih ljudi. Na nama je samo da budemo što bolji.

Što kažete na suca Fabija Marescu?
Sudio mi je već kad sam bio u Zrinjskom. Čovjek je profesionalac, sudi najveće derbije u Italiji i mislim da će biti dobar kao što je bio onaj prethodni.

Težina derbija?
Mi uvijek gledamo sebe, gledamo svoje ciljeve i kako možemo na njih utjecati. Naravno da u derbiju želimo pobijediti. Svatko ima svoje probleme, a ja sam fokusiran samo na svoju momčad.

Tagovi: jakirović, dinamo, hajduk, ademi, petković
PROČITAJ I OVO
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE