GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakiroviću se za derbi vraća najvažniji igrač

Jakiroviću se za derbi vraća najvažniji igrač
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2023 / 08:10
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Od srijede Dinamovi nogometaši više nisu “podstanari” u svom Maksimiru, reprezentativna je akcija okončana utakmicom protiv Armenije u utorak navečer i Plavi se pripremaju za subotnje domaćinstvo Osijeku (17.30 sati).

Vidjet ćemo je li dvotjedna stanka dobrodošla Dinamu i što je trener Sergej Jakirović uspio na treninzima napraviti sa svojom nekompletnom momčadi, budući da su na reprezentativnim pozivima bili Baturina, Vidović, Ademi, Emreli, Moharrami i Sučić, pišu Sportske novosti.

Nakon prvenstvene stanke u listopadu, uvjetovane također utakmicama nacionalnih vrsta u kvalifikacijama za Euro, Dinamo je do ove pauze odigrao sedam utakmica, u razdoblju od 21. listopada do 12. studenoga. U ta tri tjedna praktički se igralo u prosjeku svaka tri dana, taj je naporni ritam donio četiri prvenstvene, dvije europske i jednu kup-utakmicu, u kojoj je napunjena mreža niželigašu Orioliku (8:0).

A učinak na ostalim dvobojima bio je znatno ispod očekivanja. U oba okršaja s češkom Viktorijom, u Zagrebu i u Plzenu, Dinamo je bio poražen identičnim 0:1 rezultatom, i u Zagrebu i u Plzenu primio je pogotke iz kaznenih udaraca. Istina, u Plzenu je bio i teško oštećen - za taj dosuđeni kazneni udarac, pa za nedosuđeni na Baturini, kao i za poništeni pogodak Kulenovića. I sad je u situaciji u kakvoj jest, samo dvije pobjede u dvije preostale utakmice u Konferencijskoj ligi (Astana u gostima, Ballkani u Zagrebu) jamče Plavima plasman u 16-inu finala ovoga natjecanja.

I prvenstveni je učinak Plavih između dvije prvenstvene stanke bio znatno ispod očekivanja. Poraz protiv Gorice (1:2), pa jedva jedvice iščupana pobjeda u gradskom derbiju s Lokomotivom (2:1), te dva gostujuća remija s Varaždinom (1:1) i Rijekom (2:2). Osvojeno je samo pet od mogućih 12 bodova i Dinamo se doveo u položaj u kojem više nema pravo na pogrešku do kraja jeseni, na četiri prvenstvena dvoboja, kao i na dvije utakmice u Konferencijskoj ligi...

Tagovi: JAKIROVIĆ, PETKOVIĆ, DINAMO
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE