GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jarni novi izbornik hrvatske U-17 reprezentacije

Jarni novi izbornik hrvatske U-17 reprezentacije
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2022 / 17:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Jarni imenovan je novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije koju će ove jeseni povesti u kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo 2023. godine.

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik HNS-a Marijan Kustić i Robert Jarni dogovorili su suradnju te razgovarali o izazovima koji čekaju kadetsku reprezentaciju u predstojećem razdoblju.

Jarni je u igračkoj karijeri nastupao za Hajduk, Bari, Torino, Juventus, Betis, Real Madrid, Las Palmas i Panathinaikos, a pritom je za hrvatsku A reprezentaciju odigrao 81 utakmicu i zabio jedan pogodak. Taj pogodak ujedno je nezaboravan za sve navijače Vatrenih - Jarni je, naime, načeo mrežu Njemačke u legendarnoj pobjedi Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine. S tom generacijom Jarni je osvojio brončanu medalju kao nezamjenjivi lijevi bočni, a za Hrvatsku je nastupao i na Euru 1996. godine te Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Nakon blistave igračke karijere, Jarni je kao trener radio u Hajduku, Istri 1961, Sarajevu, Pečuhu, Puškaš Akademiji i NorthEast Unitedu, a od 2017. do 2019. godine vodio je i hrvatsku U-19 reprezentaciju.

"Iza Roberta je impresivna igračka karijera u kojoj je igrao za velike svjetske klubove, a pritom je ostavio neizbrisiv trag među Vatrenima. Odlično zna što predstavlja hrvatska reprezentacija i vjerujem da će njegovo iskustvo biti od velikog značaja za naše mlade nogometaše. Želimo mu puno uspjeha u radu, a kao i svaki izbornik, imat će maksimalnu podršku naše administracije kako bi reprezentacija i njegov stožer imali kvalitetne uvjete za rad", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Drago mi je ponovno biti dio HNS-ovog sustava te zahvaljujem na povjerenju predsjedniku Kustiću i Izvršnom odboru Saveza. HNS je međunarodno prepoznat po kvalitetnom radu s mlađim uzrastima, pa stoga osjećam ne samo čast već i veliku odgovornost da dam svoj doprinos daljnjem razvoju mladih igrača. Veselim se ovom izazovu i vjerujem u uspjeh - kako rezultatski, tako i u kontekstu razvoja igrača", rekao je Jarni.

U-17 reprezentaciju ove jeseni čeka početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će 2023. godine biti održano u Mađarskoj, a Hrvatska je u prvoj fazi natjecanja smještena u grupu s Walesom, Albanijom i Švedskom.

Tagovi: Robert Jarni, Hrvatski nogometni savez, Marijan Kustić
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE