GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jimmy Butler sredio Buckse

Jimmy Butler sredio Buckse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 08:14
Autor: SEEbiz / Index.hr
MIAMI - Prvi nositelji Istoka Milwaukee Bucksi izgubili su na otvaranju serije konferencijskog polufinala od Miamija 115:104.

Briljirao je Jimmy Butler, koji je zabio 40 koševa, što mu je rekord karijere u doigravanju. Pogodio je 13 od 20 šuteva iz igre, obje trice i 12 od 13 slobodnih bacanja, a obrambeno je pomogao limitirati Giannisa Antetokounmpa na samo 18 poena.

"Rekao sam suigračima da im vjerojatno neću puno dodavati. Kad sam pogodio nekoliko šuteva, rekli su: 'To je u redu'", ispričao je Butler poslije utakmice.

Osebujni vođa momčadi Heata tijekom sezone pogodio je samo 24% trica, ali sinoć je zabio dvije iz dva pokušaja - prvu tijekom vlastite serije 12:0 kojom je Miami preuzeo vodstvo, a drugu tri minute prije kraja za 104:98, kojom je zapravo prelomio utakmicu.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Slovenac Goran Dragić s 27 koševa, a Bam Adebayo završio je s 12 poena, 17 skokova i šest asistencija.

Milwaukee je i prvu seriju doigravanja započeo iznenađujućim porazom od Orlanda, prije nego što je glatko dobio sljedeće četiri, ali ovaj put situacija je sasvim drukčija. Miami je i u regularnom dijelu sezone pokazao da ima odličnu protuigru za Antetokounmpa, koji je protiv Orlanda postizao 28,6 poena, a ovaj put ostao je na samo 12. Bio je blizu triple-doublea (10 skokova, 9 asistencija), ali imao je šest izgubljenih lopti, a obrana Heata toliko ga je izbacila iz ritma da je promašio čak osam od 12 slobodnih bacanja.

Giannis je tako ostao na manje od 20 poena u utakmici na kojoj je igrao više od 20 minuta prvi put od restarta sezone, odnosno od ožujka kad mu se isto dogodilo protiv - Miamija.

Bucksi su bili bez Erica Bledsoea, koji ima ozlijeđenu tetivu, a napadački su ih prevodili Khris Middleton s 28 i Brook Lopez s 24 poena.

Tagovi: Jimmy Butler, Miami Heat, Goran Dragić, Milwaukee Bucks, Giannis Antetokounmpo
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE