GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kartal: Livaković je jako emotivan dečko

Kartal: Livaković je jako emotivan dečko
FENERBAHČE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 16:35
Autor: SEEbiz / index.hr
ISTANBUL - Fenerbahče je 17. ožujka na gostovanju pobijedio Trabzonspor 3:2 u 30. kolu turskog prvenstva, a utakmicu su obilježili navijački neredi.

Dominiku Livakoviću (29), hrvatskom golmanu i od prošlog ljeta članu Fenerbahčea, u devetoj minuti sudačke nadoknade ukazivala se pomoć i u tom ga je trenutku netko s tribina nepoznatim predmetom pogodio u glavu, odnosno raskrvario mu bradu.

Glavni sudac je ubrzo označio kraj, a igrači Fenerbahčea su počeli slaviti pobjedu, čime su razbjesnili navijače Trabzonspora. S više su strana utrčali u teren i napali suparničke nogometaše, pri čemu je jedan od huligana šakom u glavu udario Livakovića. Livaković je trenutno s hrvatskom reprezentacijom na prijateljskom turniru u Egiptu, a prilikom okupljanja na njegovu su se licu vidjele posljedice udaraca.

Fenerbahče je navodno razmišljao o napuštanju turske Superlige, u kojoj se nalazi na drugom mjestu sa 79 bodova te s Galatasarayom vodi borbu za titulu. U međuvremenu se oglasio i trener Fenera Ismail Kartal (62).

"Livaković je znao da je pogriješio kod gola, potrčao je prema meni i stidljivo me zagrlio. Bio bi slomljen da smo izgubili. Tresao se od bijesa, bio je uplakan, pa sam i ja njega zagrlio. Kao da mi je htio reći: 'Sram me, ali pobijedili smo.' Kada sam krenuo prema centru, susreo sam trenera Trabzonspora (Abdullah Avci, op. a.). Ponašao se kao gospodin, rekao je: 'Čestitam na pobjedi. Biste li odveli igrače u svlačionicu?'

Rekao sam OK, okrenuo se i vidio igrače kako slave. U tom je trenutku maskirani lik uletio na teren. Počeo je kaos i rekao sam igračima da idemo unutra. Netko je napadao mog igrača, imao je nekakav veliki predmet. Da je moj igrač pritom ozlijeđen i da mu je završena karijera, tko bi bio kriv?" pitao se Kartal.

"Livaković je jako emotivan dečko, on je introvert. Trenutno je s hrvatskom reprezentacijom, razgovarat ćemo kada se vrati. Njegov otac i obitelj su na nogama u Hrvatskoj. Imamo 14 reprezentativaca, tko ima toliko? Unatoč tome, borimo se u Europi i turskom prvenstvu.

Unatoč ozljedama i nepravdi koju proživljavamo od početka sezone, nastavljamo svoj put. Igrači su uzrujani, ne odobravaju ovo što se dogodilo. Pitaju se zašto se drugi tako odnose prema nama. Puno toga čujem od svojih igrača o tome što se događa na terenu. Dan i noć radimo za uspjeh", dodao je Kartal.

Zbog incidenta na kraju utakmice Trabzonspor - Fenerbahče uhićeno je 12 osoba, a te događaje osudio je i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Tagovi: Kartal, Livaković, fenerbahče, trabzonspor
PROČITAJ I OVO
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
IN MEMORIAM
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
SPLIT - Tužna vijest pogodila je sportsku, a posebno rukometnu javnost, u 76. godini života preminuo je Vatromir Srhoj.
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
FINALE
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
ZAGREB - U prvoj utakmici finala SuperSport 1. HMNL-a Futsal Dinamo je nakon produžetaka 6:4 svladao omiški Olmissum.
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
NBA PLAYOFF
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
DALLAS - Košarkaši Dallas Mavericksa su se plasirali u drugi krug NBA play-offa savladavši Los Angeles Clipperse rezultatom 4-2 u seriji.
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE