GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kek otkrio zašto je odbio ponudu Dinama

Kek otkrio zašto je odbio ponudu Dinama
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2020 / 15:48
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Nesuđeni trener Dinama Matjaž Kek u Mariboru je s obitelji. Početkom sljedećeg tjedna dolazi na odmor u Hrvatsku.

U izjavi za Sportske novosti otkriva zašto je odbio ponudu Dinama.

- Nemam puno toga za dodati nakon što se oglasio Slovenski savez i predsjednik Radenko Mijatović. Vidite, kad se dobije Dinamova ponuda, treba se dobro razmisliti, stvar razgledati iz različitih kutova. Dinamo je gigant na ovim prostorima, tako da kad stigne poziv da preuzmete klupu takvog kluba mora se zastati, promisliti. Te, jasno, porazgovarati s ljudima s kojima imaš trenutačni ugovor, to je Slovenski savez. Zato sam uzeo time-out nakon ponude iz Zagreba, htio sam se konzultirati sam s sobom i s ljudima iz našeg saveza. Trebao sam donijeti bitnu oduku. Donio sam je, kraj znate, zar ne?

Što je na koncu prevagnulo?

- Nisam mogao pogaziti riječ koju sam dao našem savezu i predsjedniku u onom trenutku kad sam prekinuo s Rijekom i potpisao ugovor kao izbornik Slovenije.

Je li vas na bilo koji način predsjednik Radenko Mijatović nagovorio da ostanate izbornik?

- Ne, nije me on nagovorio, nije me nitko nagovorio, to je bila samo moja odluka. Nisam imao nikakvih rokova, niti sa strane Dinama, niti sa strane Slovenskog saveza. Nitko mi nije rekao da se do određenog trenutka moram odlučiti. Kad sam sve stavio na vagu, odlučio sam ostati izbornik. Znate, kad je Dinamo u pitanju, onda se zaista mora vagati, jer je to velikan ovih prostora.

Mnogi su kalkulirali da ste možda odustali od Dinama jer ste se plašili reakcija slovenske javnosti?

- Ne, pa nikada ne možeš sve zadovoljiti. Jednostavno se radilo o mojoj načelnosti. Uvijek sam slušao sebe, uvijek sam sam donosio odluke i uvijek mi je moja riječ bila važnija od bilo kojeg potpisa ugovora. Dogovor je za mene bio svetinja. Mislim da vam kažem iskreno... Ne bih se dobro osjećao da sam pogazio svoju riječ koju sam dao Slovenskom savezu.

Tagovi: Matjaž Kek, Dinamo, Slovenski nogometni savez, Radenko Mijatović
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE