GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kinezi otkazali, PPD Zagreb u problemima

Kinezi otkazali, PPD Zagreb u problemima
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2020 / 17:49
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Kinezi su zatvorili granice, a automatski s tim iz Pekinga je došla vijest da njihova momčad, koja je prošle sezone igrala SEHA ligu i trebala ju je nastaviti igrati barem još dvije godine, neće doći ove sezone.

Ta činjenica je popriličan problem za PPD Zagreb, kojem je ta financijska suradnja puno značila u novom usponu. Sastavili su zagrebaši za sljedeću sezonu dobru momčad i pokušat će sve održati na visokoj razini, ali bez kineske pomoći to neće biti jednostavno.

- Kinezi su definitivno otkazali, jer misle da na jesen neće biti moguće igrati natjecanje poput SEHA lige. Ugovor s njima stavljen je na čekanje. S njihovim nedolaskom automatski je zaustavljena već dogovorena suradnja. To je u nekim klupskim omjerima odnijelo 25 do 30 posto planiranih sredstava. Ako se pri tome doda da je Grad Zagreb umanjio zbog svih ostalih problema svoje sudjelovanje u financiranju, jasno je da se situacija bitno mijenja. No, mi ipak očekujemo da će ostati u granicama normale - govori za Sportske novosti direktor zagrebaša Vedran Šupuković.

Kako ste to spremni izvesti?

- Mi smo već na kraju prošle sezone najavili da smo spremni na svaki scenarij, jer u današnje vrijeme bilo bi licemjerno sport postavljati ispred drugih bitnijih stvari za svakodnevicu. Već od prošle godine radili smo plan za ovakvu mogućnost, sve moguće troškove sveli na mimnimum, napravili četiri izvora financiranja - to su Grad Zagreb, Kinezi, 40-tak malih sponzora i PPD. I na taj način mislim da ćemo uspjeti prebroditi postojeću situaciju. No, dugoročno će to biti iznimno teško i mislim da je bitno pronaći rješenje na državnoj razini kako sačuvati nekolicinu klubova koji postižu europski i svjetski vrijedne rezultate, jer su nam isti važni i za razvoj budućnosti hrvatskog sporta uopće. Mislim da je to pitanje koje zaslužuje vrlo brzu reakciju i SDUŠ-a i HOO-a i same Vlade RH, jer izuzev nogometa u nekim segmentima, ostatak sporta je ovisan od pomoći. Jer na sve spomenuto, ne bude li Europe, neće biti ni sponzora...

Moguće je da sa zatvorenim granicama i mnogo toga ostalog ne bude dostupno za novu sezonu.

- Zabrinutost je velika i ne samo naša, nego u cijeloj Europi, ali i u svim ostalim sportovima. Prije neki dan smo mi predstavnici klubova imali online sastanak s EHF-om oko Lige prvaka i svi su zabrinuti oko igranja na jesen. Bilo je preporuka da bi se na putovanja išlo čarterima, ali direktor PSG-a Bruno Martini je sve rekao izjavom “to je preskupo čak i za nas”. Kiel je pa dao prijedlog Njemačkom savezu da se do veljače ne kreće ni sa čim, ali je odbijen i Bundesliga će po njima startati u listopadu. Mi se nadamo da će i SEHA, da će se održati i Final Four, no to je sada vrlo upitno. Mislim da ga u ovom trenutku nitko nema rješenje.

Koje bi ono bilo?

- Lako je moguće da se igraju samo nacionalna prvenstva, da sva ostala zbog pandemije i zatvorenih granica budu suspendirana. Mi bismo željeli da je drugačije, ali moguće je da se Zagreb i Nexe privremeno vrate u domaće natjecanje.

Tagovi: PPD Zagreb, koronavirus, SEHA liga, Vedran Šupuković
PROČITAJ I OVO
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
SUSRETI
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
ZAGREB - Delegacija Dinama, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, susrela se u HNS-ovim prostorijama s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.
Dalić: Doći će do promjena na popisu
IZBORNIK
Dalić: Doći će do promjena na popisu
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu u sklopu priprema za nadolazeći ACUD Cup koji će se igrati u Kairu.
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
HAJDUK
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
SPLIT - Poraz Hajduka od Lokomotive bi izgleda mogla biti kap koja je prelila čašu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE