GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klay Thompson: Ovo je skoro kao osvajanje naslova

Klay Thompson: Ovo je skoro kao osvajanje naslova
POVRATNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2022 / 10:50
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO - Klay Thompson je 941 dan izbivao s NBA parketa, a u prvoj utakmici nakon šestog dvoboja NBA finala 2019. u kojoj je doživio prvu od dvije teške ozljede, dočekan je ovacijama navijača Golden State Warriorsa u Chase Centeru već kad je sat vremena prije utakmice došao na zagrijavanje.

"Morao sam osjetiti tu energiju kad je izašao na parket. Nakon prva četiri šuta koja je pogodio, morao sam se uštipnuti. Atmosfera je bila kao da je utakmica već počela. Svi su bili ludi", rekao je Stephen Curry koji je jedva dočekao povratak svog "šuterskog brata".

Koliko im je značio Thompsonov povratak pokazao je i Draymond Green, koji je zbog lakše ozljede trebao propustiti ovaj dvoboj, ali je izašao kao član startne petorke na parket, započeo utakmicu, odmah napravio osobnu pogrešku i preselio na klupu.

U službenom debiju u novoj dvorani momčadi s kojom je osvojio tri naslova NBA prvaka, Thompson je trebao samo 40 sekundi za postizanje prvog od svojih 17 koševa, a u prvom je poluvremenu uspio pogoditi i prvu tricu te izvesti snažno jednoručno zakucavanje.

"Nikada neću zaboraviti prijem koji su nam priredili navijači Warriorsa, posebno meni. Bilo je zabavno i vrijedno svakog dana izbivanja koje sam proveo pripremajući se. Vrijedilo je svakog trenutka", emotivno je opisao trenutke predstavljanja prije dvoboja s Clevelendom jedan od najboljih šutera današnjice.

"Neću reći da je ovo jednako osvajanju naslova. Ali, čovječe, stvarno je jako blizu tome", rekao je 31-godišnji šuter koji je u prvom nastupu nakon propuštenih 177 utakmica za 20 minuta imao 18 šuteva od kojih je pogodio njih sedam, a za tricu je gađao 3/8.

Thompsonu je u šestoj utakmici NBA finala u lipnju 2019. u Torontu pukao prednji križni ligament u lijevom koljenu, a u studenom 2020. pukla mu je desna Ahilova tetiva, dok se pripremao za povratak.

Bilo je bojazni da bi izrazito atletični Thompson mogao izgubiti na svojoj ekpslozivnosti, ali već u prvom poluvremenu protiv Clevelanda je dokazao da strah nije bio opravdan, kad je driblingom izbacio svog čuvara iz ravnoteže, projurio kroz reket pokraj dvojice igrača Cavaliersa i snažno zakucao jednom rukom.

"Zapamtit ću to zakucavanje. Dok je Klay još imao perfektna koljena i Ahilove tetive, ne sjećam se da je tako zakucao", prokomentirao je centar Warriorsa Kevon Looney jedan od najsjajnijih trenutaka Thompsonova povratničkog nastupa u kojem je prošao granicu od 12.000 postignutih koševa i 1800 pogođenih trica u karijeri.

"Saznanje da još uvijek mogu zakucavati, da se mogu pozicionirati na svoja omiljena mjesta na terenu i šutirati? Sad mogu biti samo još bolji", zaključio je Thompson nakon dvoboja u kojem su Warriorsi slavili sa 96-82 i prekinuli niz od dva poraza.

"Tako sam sretan. Nisam šutirao onako kako sam želio, ali sam toliko sretan samo zato što na statistici ponovno vidim svoje ime i statističke podatke uz njega" rekao je Thompson kojeg su navijači zazivali gledati čak i nakon što ga je Steve Kerr povukao na klupu 2:41 minute prije kraja.

"To je bilo sjajno. Volim naše navijače. Znam da su patili zadnje dvije godine. Znao sam da će ova noć biti električna. Godinama sam pokušavao vizualizirati ovaj trenutak. Zahvalan sam za ovacije i iskazanu ljubav. Nikad to neću zaboraviti."

I Steve Kerr je bio posebno sretan, iako ga Thompson nije poslušao kad je u prvom napadu sam uzeo šut, iako je trener Warriorsa nacrtao drugačiju akciju.

"Nije se suzdržavao, zar ne? Nisam ni očekivao od Klaya da će biti suzdržan. Nacrtao sam akciju u kojoj je trebao dobiti loptu i proslijediti je dalje. Trebao sam znati što će se dogoditi."

Warriorsi su se pobjedom nad Clevelandom vratili na vrh ljestvice NBA lige sa 30 pobjeda i devet poraza, istim učinkom kakav imaju i Phoenix Sunsi.

Tagovi: Klay Thompson, Draymmond Green, Golden State Warriors, Stephen Curry
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE