GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ključni čovjek Gorice odlazi u Hajduk

Ključni čovjek Gorice odlazi u Hajduk
NOGOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.01.2021 / 13:02
Autor: SEEbiz / Index.hr
VELIKA GORICA - Hajduk bi danas ili sutra trebao objaviti ime novog sportskog direktora, a to će biti Mindaugas Nikoličius koji je danas raskinuo ugovor s Goricom i trebao bi uskoro preseliti u Split.

Litavac je bio mozak projekta HNK Gorica u koji je došao u suradnji s glavnim klupskim investitorom Gintarasom Staniulisom. Nikoličius je u dvije i pol godine briljirao skautingom igrača i u Goricu je doveo jeftine i dobre igrače koje je klub kasnije prodao za veće iznose i od njih imao višestruku korist.

Upravo je struku novi Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić po dolasku na Poljud istaknuo kao jedan od glavnih problema, a dovođenjem Nikoličiusa Hajduk u tom segmentu više ne bi trebao imati problema.

"Zahvaljujemo gospodinu Nikoličiusu na tri godine suradnje i doprinosa našem klubu. Nažalost, nismo imali načina kako bismo ga odgovorili od njegove odluke da ode s pozicije sportskog direktora HNK Gorice. Želimo mu puno uspjeha u nastavku sportske i profesionalne karijere", rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko u službenom klupskom priopćenju.

Nikoličius je bio u kombinacijama za odlazak na Poljud i ranije, ali se nije uspio dogovoriti s Hajdukom i njegovim tadašnjim vodstvom.

Samozatajni Litavac u nogometu je od 25. godine kad je počeo raditi u litvanskoj nogometnoj reprezentaciji. Sa samo 26 godina postao je sportski direktor Žalgirisa s kojim je od 2010. do 2017. osvojio četiri prvenstva, šest kupova i pet superkupova te prekinuo dugogodišnju dominaciju Ekranasa.

S predsjednikom Gorice bio je u odličnim odnosima još iz vremena dok je Žalgiris bio na pripremama u Umagu i Poreču gdje je često igrao s današnjim hrvatskim prvoligašem.

Nikoličius je u dvije i pol godine u Gorici potrošio 700.000 eura na pojačanja, a u njegovo vrijeme klub je na prodaji igrača zaradio 5,5 milijuna eura. Za sitniš ili za nula eura doveo je niz igrača Joeya Suka, Farouka Miye, Iyayija Aitemwena, Lukasza Zwolinskog, Matara Dieyea i mnoge druge, a jedini igrač kojeg je platio ozbiljniji iznos bio je Kristijan Lovrić koji je došao iz Lokomotive za 500.000 eura.

Upravo je dovođenje stranaca bio svih ovih godina najveći Hajdukov problem. Kroz Poljud su prošli deseci igrača upitne kvalitete za koje je struka tvrdila da su velika pojačanja da bi samo utonuli u prosječnost i pokazali bi se ne previše kvalitetnijima od domaćih igrača.

Nikoličius sa svojim suradnicima ima ogromnu skautsku mrežu po čitavom svijetu koja se uglavnom bazira na otkrivanju talenata ili dovođenju jeftinih igrača koji su puno obećavali, ali su negdje u razvoju zapeli. To je bio slučaj s Atiemwenom, kojeg je Gorica na kraju prodala Dinamu za 2,5 milijuna eura te još nekim igračima koji su se pod vodstvom Sergeja Jakirovića pa onda i Valdasa Dambrauskasa pokazali kao odlični i pouzdani igrači.

Tagovi: Gorica, Hajduk, Mindaugas Nikoličius, Lukša Jakobušić
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE