GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kukoč uvodi Gasola u Kuću slavnih

Kukoč uvodi Gasola u Kuću slavnih
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2023 / 14:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Toni Kukoč večeras se vraća u Košarkašku kuću slavnih u američkom Springfieldu, u koju je 2021. primljen kao peti Hrvat u povijesti, nakon Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića, Mirka Novosela i Dina Rađe.

Kako je Kukoč prije dvije godine izabrao Michaela Jordana i bivšeg vlasnika Chicago Bullsa Jerryja Reinsdorfa da ga formalno "uvedu" u Kuću, tako je španjolski velikan Pau Gasol sad odabrao Kukoča.

Ova je godina posebno značajna za europsku košarku jer su u generaciji novih stanara čak tri europske legende koje su karijeru izgradile u NBA ligi i na temelju nje ulaze u Kuću, a ne preko Međunarodnog odbora kao hrvatski predstavnici. Uz Gasola će se košarkaškim besmrtnicima pridružiti Dirk Nowitzki i Tony Parker, piše Index.

Uz Parkera, u Kuću slavnih večeras će ući i njegov trener iz San Antonio Spursa Gregg Popovich, kao i Becky Hammon, legendarna košarkašica koja je dugo bila Popova pomoćnica u Spursima i vjerojatno će jednog dana postati prva žena u ulozi glavnog trenera u NBA ligi.

Od igračkih zvijezda u ovoj je generaciji i trostruki prvak s Miamijem Dwyane Wade, tu je i niz sveučilišnih trenera (Gene Keady, Jim Valvano, Gary Blair, David Hixon, Gene Bess) te američka ženska olimpijska reprezentacija iz 1976. godine.

Gasol je često isticao kako mu je Kukoč bio idol i uzor u djetinjstvu. "Kao dijete sam gledao NBA ligu i bio sam oduševljen Chicagom. Kao i svima, Jordan je bio apsolutna zvijezda, no gotovo jednako mi se sviđao Kukoč. Gledao sam ga i htio igrati baš kao i on. Da, mogu ga nazvati možda i najvećim svojim idolom u djetinjstvu", rekao je jednom prilikom.

Gasol je u bogatoj košarkaškoj karijeri osvojio brojne momčadske i individualne trofeje, a najviše se izdvajaju dva naslova NBA prvaka s Los Angeles Lakersima, kao i jedna svjetska te tri europske titule sa španjolskom reprezentacijom.

Tagovi: Toni Kukoč, Pau Gasol, Chicago Bulls, LA Lakers, Jugoplastika
PROČITAJ I OVO
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE