GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lakersi pobijedili u prvoj utakmici finala, Miami izgubio dva ključna igrača

Lakersi pobijedili u prvoj utakmici finala, Miami izgubio dva ključna igrača
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 07:51
Autor: SEEbiz / Index.hr
ORLANDO - U prvoj utakmici NBA finala LA Lakersi dominantno su opravdali ulogu favorita uvjerljivom pobjedom protiv Miamija 116:98.

Heat nije izgubio samo utakmicu nego i dva izuzetno važna igrača. Goran Dragić ostao je u svlačionici na poluvremenu zbog ozljede stopala, a Bam Adebayo je susret završio u trećoj četvrtini zbog istegnuća ramena. Jimmy Butler je pak iskrenuo gležanj u prvom poluvremenu, ali on je nastavio utakmicu.

Još se ne zna koliko je koja od tih ozljeda ozbiljna, ali ako je Miami ostao bez obojice za nastavak finala, Lakersi bi mogli vrlo brzo dovršiti seriju i osvojiti svoj 17. naslov prvaka.

Miami je krenuo maksimalno nabrijano, pogodio 10 od prvih 14 šuteva i poveo 25:12, no to je bilo sve od njih. Dok se LeBron James odmarao, Lakersi su počeli pogađati trice na Miamijevu zonu i već do kraja prve četvrtine preokrenuli su na 31:28.

Bila je to serija 19:3, a Lakersi su u sljedeće dvije četvrtine napravili još dvije slične, 24:5 i 18:3. U jednom trenutku imali su i 32 poena viška, a Miami je do kraja samo ušminkao poraz. Iako su jedna od slabijih šuterskih momčadi lige i u prosjeku zabijaju 11 trica po utakmici, Lakersi su ovaj put pogodili 11 već do poluvremena. Miami nije imao odgovor.

Anthony Davis je briljirao u svojoj prvoj finalnoj utakmici karijere. Zabio je 34 koša uz devet skokova i pet asistencija, a James je ostao na koračić od triple-doublea s 25 koševa, 13 skokova i devet dodavanja.

Butler je s 23 koša bio prvi strijelac Heata, a Kendrick Nunn je dobro reagirao na veću minutažu nakon Dragićeve ozljede te ubacio 18 poena.

Druga utakmica igra se u noći s petka na subotu u 3 sata prema našem vremenu.

Tagovi: LA Lakers, LeBron James, Anthony Davis, Goran Dragić, Bam Adebayo, Jimmy Butler, Miami Heat
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE