GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lillard zatražio odlazak iz Portlanda

Lillard zatražio odlazak iz Portlanda
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2023 / 12:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Drugog dana prijelaznog roka u NBA ligi najsnažnije je odjeknula vijest o želji zvijezde Portland Trail Blazersa Damiana Lillarda za odlaskom iz kluba u kojem je proveo svojih 11 sezona među najboljim svjetskim košarkašima.

Prema pisanju američkih medija tri su momčadi zainteresirane za dovođenje sedmerostrukog All-Star igrača koji je obilježio posljednjih 11 sezona kluba iz Portlanda, postavši ikona Trail Blazersa otkako im se 2012. pridružio kao šesti izbor na draftu.

U igračku razmjenu koja bi u njihovu momčad dovela Lillarda, prema saznanjima ESPN-a, zainteresirani su Miami Heat, Philadelphia 76ers i LA Clippers. Isti izvor navodi da bi se sjajni strijelac i razigravač najradije preselio u Miami, no glavni menadžer Trail Blazersa Joe Cronin će kao zamjenu za svoju najveću zvijezdu tražiti sličan profil igrača, što bi značilo da Miami nije njegov prvi izbor.

Lillard će 15. srpnja proslaviti 33. rođendan, a prošle je sezone odigrao samo 58 utakmica. No, u njima je imao prosjek od 32,2 koša i 7,3 asistencija. Posebno je u sjećanju ostala utakmica odigrana 26. veljače u kojoj je Houston Rocketsima ubacio čak 71 koš.

Da se u Portlandu pripremaju za promjenu smjera i reorganizaciju na vanjskim pozicijama, pokazao je i ovogodišnji draft na kojem su svoj treći izbor iskoristili kako bi doveli 19-godišnjeg beka Scoota Hendersona koji dolazi iz razvojne lige.

U Portlandu su, u međuvremenu, dogovorili ostanak krilnog igrača Jeramija Granta, koji će potpisati petogodišnji ugovor vrijedan 160 milijuna američkih dolara.

Tagovi: Damian Lillard; Portland trailblazers, Jusuf Nurkić
PROČITAJ I OVO
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
REKORDI
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nastavlja blistati u MLS ligi u Sjedinjenim Državama. Imao je ruku u svim golovima Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u pobjedi 6-2, postavljajući pritom dva rekorda lige.
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE