GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marokanac Moufi potpisao za Hajduk

Marokanac Moufi potpisao za Hajduk
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2023 / 14:20
Autor: SEEbiz
SPLIT - Marokanski nogometaš Fahd Moufi novi je igrač splitskog Hajduka, objavio je klub na svojim web-stranicama.

Fahd Moufi, 27-godišnji desni branič, stiže kao slobodan igrač, a s Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine s opcijom produženja za još jednu godinu. Moufi će nositi dres s brojem 18.

Rođen je u Mulhouseu u Francuskoj gdje je i napravio prve nogometne korake, prošao je nogometnu školu Lyona te je do 2017. nastupao za njihovu drugu momčad, a zatim je prešao u Sedan za koji je upisao 19 službenih nastupa. Nakon jedne sezone u Sedanu prelazi u portugalsku Tondelu za koju je zaigrao preko 40 puta.

Potom je 2020. godine prešao u redove portugalskog prvoligaša Portimonensea za koji upisao preko 90 nastupa te je u 14 navrata bio kapetan momčadi. Igrao je za mlađe uzrasne kategorije reprezentacije Maroko, a po završetku prošle sezone postao je član A reprezentacije Maroka.

"Fahd je profil desnog beka s ofenzivnim karakteristikama koji može igrati i desnog krilnog u različitim sustavima igre. Glavne karakteristike su mu veliki broj dolazaka u zadnju trećinu i samu završnicu napada, kvalitetan centaršut te brzinsko-eksplozivne sposobnosti. Radi se o karakternom igraču koji je bio dokapetan i kapetan Portimonensea, a navedena kvaliteta očituje se i u činjenici da je do uspjeha u karijeri došao okolnim putem počevši karijeru u akademiji francuskog niželigaša Mulhousea. Prošao je akademiju Lyona, a skupio je 126 nastupa u portugalskoj prvoj ligi te je nedavno dobio poziv u A reprezentaciju Maroka. U zadnje četiri natjecateljske sezone odigrao je ukupno 113 utakmica u startnoj momčadi od mogućih 136 utakmica, što ukazuje na činjenicu o uzlaznom trendu forme i karijere igrača kao i nesklonosti ozljedama. Njegovim dolaskom dobit ćemo drukčiji profil desnog beka u odnosu na trenutni kadar s obzirom na njegovu dominantnu igru u drugoj i trećoj trećini terena. Fahda Moufija Odjel skautinga prati već određeni vremenski period te smo istekom njegovog ugovora došli u situaciju da iskoristimo mogućnost njegovog dovođenja u naš klub u statusu slobodnog igrača", opisao je novog igrača sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius.

"Izabrao sam Hajduk zato što je to velika ekipa, znao sam za njih dok sam igrao u Francuskoj i Portugalu. Ovo je klub koji ima povijest i velike navijače. Znam da su temperamentni i jedva čekam igrati pred njima. Pogledao sam neke utakmice Hajduka prije dolaska, a prošle sezone gledao sam kada ste igrali s Vitoriom Guimaraes. Dobio sam bezbroj poruka od navijača u proteklim danima, ja sam sličnog mentaliteta kao i vi, jednostavno želim biti dio ovog kluba", kazao je Moufi nakon potpisa ugovora.

Fotografija: hajduk.hr

Tagovi: Fahd Moufi, Hajduk
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE