GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mbappe odveo Francusku na Euro

Mbappe odveo Francusku na Euro
KVALIFIKACIJE ZA EP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2023 / 08:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U petakK navečer odigrano je sedam kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvom. Francuska, Belgija i Portugal pobjedama su osigurali plasman na veliki turnir, koji će se iduće godine održati u Njemačkoj.

Najzanimljiviji susret igrao se u Amsterdamu, u skupini B između Nizozemske i Francuske, gdje su Francuzi slavili 2:1 zahvaljujući golovima Kyliana Mbappea. Prvi je postigao u petoj minuti nakon dodavanja Jonathana Claussa, a drugi je bio fantastičan.

U 53. minuti odigrao je dupli pas s Adrienom Rabiotom. Suigrač mu je odložio loptu na rubu kaznenog prostora, a Mbappe je, dok je još skakala, fantastično pogodio suprotni kut golmana Barta Verbruggena. Francuska je time osigurala plasman na Europsko prvenstvo, kamo direktno iz svake skupine idu po dvije reprezentacije. Strijelac Nizozemske bio je Quilindschy Hartman u 83. minuti. Sažetak utakmice pogledajte ovdje.

Francuzi imaju maksimalnih 18 bodova, a do kraja kvalifikacija čekaju ih još dvije utakmice. Grčka je druga s 12 bodova nakon što je s 2:0 pobijedila Irsku. Nizozemska ima devet bodova te se nalazi na trećem mjestu, što znači da je čeka borba s Grcima kako bi osigurala direktan plasman i tako izbjegla dodatne kvalifikacije.

U skupini F odigrane su dvije utakmice. Belgija je pobijedila Austriju 3:2, stigavši do 16 bodova, čime je također osigurala plasman na Euro 2024., koje se će održati u Njemačkoj. Dvostruki belgijski strijelac bio je Dodi Lukebakio, a jedan je dodao Romelu Lukaku.

Konrad Laimer i Marcel Sabitzer pogodili su za Austrijance, koji su u direktnom susretu za vrh ostali bez pobjede iako su u zadnjih 15-ak minuta imali igrača više jer je Amadou Onana u 78. minuti dobio drugi žuti karton.

Azerbajdžan je u ranijem terminu pobijedio Estoniju 2:0. Švedska se s utakmicom manje nalazi na trećem mjestu sa šest bodova. Azerbajdžan ima četiri, a Estonija jedan.

Tri utakmice odigrane su u skupini J. Bosna i Hercegovina savladala je Lihtenštajn 2:0 golovima Amara Rahmanovića i Miroslava Stevanovića, pa sada ima devet bodova i nalazi se na četvrtom mjestu. Portugal je u uzbudljivoj utakmici nadigrao Slovačku s 3:2, zadržavši savršen omjer pobjeda i poraza.

Goncalo Ramos zabio je prvi, a Cristiano Ronaldo iduća dva gola portugalske reprezentacije, koja će kao prvoplasirana otići na Europsko prvenstvo. Slovačka se zamalo vratila, no golovi Davida Hancka i Stanislava Lobotke nisu bili dovoljni. Slovaci su drugi s 13 bodova.

Island i Luksemburg odigrali su 1:1. Luksemburžani su treći s 11 bodova, Islanđani imaju sedam, a na dnu je Lihtenštajn bez bodova.

Tagovi: KYLIAN mBAPPE
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE