GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mirotić ipak neće u Partizan, u sve se uključio i Vučić

Mirotić ipak neće u Partizan, u sve se uključio i Vučić
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2023 / 09:03
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - KK Partizan oglasio se saopćenjem za medije u kojem je pozvao košarkaša Nikolu Mirotića da javno prizna od koga je dobio prijetnje, a naveli su i da će se u narednim danima saznati i pravi razlog zašto ovaj košarkaš nije potpisao za beogradski tim.

Mirotić je dogovorio sve lične uslove s Partizanom, ali je na kraju objavio kako "ne želi dijeliti ljude" i da to on i njegova porodica nikada nisu radili, vjerovatno aludirajući na to da je bio između Partizana i Crvene zvezde, nakon čega je rekao da je dobio prijetnje i da karijeru želi nastaviti u nekom drugom klubu van Srbije.

Mirotić dogovorio sve sa Partizanom, pa zbog prijetnji u Srbiji pobjegao "glavom bez obzira"
U saopćenju koje je objavio Partizan, navodi se i da se u kompletnu priču uključio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je lično garantovao sigurnost Mirotiću, ali da na kraju ni to nije bilo dovoljno.

Ranije su španski mediji pisali kako je Vučić pokušao spriječiti transfer Mirotića u Partizan, ali očigledno da to nije bila istina, ako je vjerovati onome što kažu iz ovog beogradskog kluba. Njihovo saopćenje prenosimo od početka do kraja.

"KK Partizan i pored svih uloženih napora i pregovora koji su trajali nekoliko sedmica, neće angažovati jednog od najboljih evropskih igrača u ovom trenutku - Nikolu Mirotića.

Interesovanje za igrača datira od juna mjeseca, kada se pojavila informacija da će Mirotić raskinuti ugovor sa Barcelonom.

Bez ikakvog ugrožavanja finansijske sigurnosti igrača prilikom raskida u tom trenutku aktuelnog ugovora, predsjednik KK Partizan, sportski direktor i trener "crno-belih", Ostoja Mijailović, Zoran Savić i Željko Obradović su obavili načelne razgovore sa Nikolom Mirotićem, koji ih je ugostio u svom domu u Tivtu.

Kada su Barcelona i Nikola Mirotić obavili sve administrativne poslove, pristupilo se zvaničnim pregovorima tokom kojih je klub prihvatio uslove igrača. Ovim putem napominjemo da su se uslovi nekoliko puta mijenjali, ali da je klub uvijek nalazio način da ih ispuni i potpisan trogodišnji ugovor prije nekoliko dana pošalje na potpis Nikoli Mirotiću.

Tagovi: Nikola Mirotić, Barcelona, Crvena zvezda, Partizan, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE