GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić donio prevagu, Hrvatska pobijedila Dansku

Modrić donio prevagu, Hrvatska pobijedila Dansku
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2022 / 22:49
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Dansku sa 1-0 na gostovanju u Kopenhagenu u utakmici 3. kola UEFA LIge nacija.

Pogodak vrijedan pobjede na Parken stadionu postigao je Mario Pašalić u 69. minuti, nakon ubačaja Marcela Brozovića. Pašalić je spremno dočekao loptu na visini peterca i poput rasnog strijelca uklizao te ju proslijedio u mrežu kroz noge danskog vratara Kaspera Schmeichela.

Danska je bila bolja i opasnija u prvom poluvremenu, ali jedini udarac unutar okvira, koji je u 40. minuti uputio Andreas Cornelius, Dominik Livaković je odlično obranio.

Na početku drugog poluvremena Zlatko Dalić je u igru ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića, što je potpuno promijenilo i značajno poboljšalo igru hrvatske reprezentacije, koja je ovladala loptom i postala opasna po suparnička vrata. To je, u konačnici, rezultiralo Pašalićevim pogotkom koji je Hrvatskoj donio treću pobjedu u 13. nastupu "Vatrenih"u Ligi nacija.

Danci su u 86. minuti postigli pogodak, ali je on poništen jer je strijelac Jonas Wind kod upućivanja lopte bio u zaleđu.

Unatoč porazu od Hrvatske Danska je ostala na vrhu ljestvice sa šest bodova. Po četiri boda imaju drugoplasirana Austrija i Hrvatska koja je na trećem mjestu. Na začelju je Francuska s dva boda.

U drugoj utakmici 3. kola Austrija i Francuska su u Beču odigrali 1-1. Austrijance je u vodstvo doveo Weimann u 37. minuti, a izjednačio je Mbappe u 83. minuti.

Lipanjsku seriju utakmica u Ligi nacija Hrvatska će zaključiti u ponedjeljak, 13. lipnja, dvobojem protiv Francuske (20.45 sati) u predgrađu Pariza na Stade de Franceu.

Tagovi: Luka Modrić, hrvatska nogometna reprezentacija, Mario Pašalić, Josip Šutalo, Marcelo Brozović
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE