GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić: Želim na Euro

Modrić: Želim na Euro
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2023 / 11:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kapetan Vatrenih Luka Modrić za dva dana proslavit će svoj 38. rođendan.

U intervjuu za Sportske novosti otkrio je što si želi za rođendan.

“Jedino što si želim za poklon to su dvije pobjede, protiv Latvije i Armenije”, rekao je u intervjuu.

I dalje igra na vrhunskoj razini, unatoč godinama…

“Da mi je netko prije 10-ak godina govorio da ću još uživati u nogometu i svemu što donosi igra, treninzi, druženje sa suigračima, podrška navijača, iskreno ne bih povjerovao. Doista sam sretan čovjek. Uz obitelj koja mi je smisao života, uživam punim plućima u nogometu, s Hrvatskom, s Realom i nadasve s istovrsnom strašću koje me drži još od najmlađih dana s loptom..”

Što nedostaje Hrvatskoj da ode do samog kraja, točnije uzme zlato, na velikom natjecanju?

“Stvar se može postaviti i drugačije kad je Hrvatska u pitanju. Dakle, što to imamo da smo sposobni ostvariti plasman na velike turnire u kontinuitetu, biti dio elite toliko godina, osvojimo dvije medalje uzastopno na Mundijalu, rušimo najveće i prkosimo svim logikama koje nameću veliki. Mi smo postali dio velikih i trebamo to njegovati kao kontinuitet. Zato je uspjeh u Ligi nacija za mene potvrda tog kontinuiteta, da 2018. i 2022. nisu slučajnost i bljesak. Ako treba istaknuti glavnu vrlinu, pored određene kvalitete koju se mora imati kao tim, onda je to naše zajedništvo! Zajedništvo nije floskula, to je iznimno važno stanje odnosa u momčadi i oko nje. Bez toga, možete imati i najvišu kvalitetu, ali nema se kompletnost za rezultatske iskorake. Na tom temelju Hrvatska, iako je mala država i u relaciji s drugima ima jako malo stanovništva, stvara sportska čuda, ne samo u nogometu”, rekao je pa dodao:

“Naslovi su nekad splet okolnosti, trenutka sreće ili peha, krive sudačke procjene ili vlastitog trena slabosti. No, ako baš moram nešto izdvojiti kao deficit Hrvatske, onda je to nedostatak određenog profila igrača, odnosno potencijala za ofenzivnu igru. Naši su igrači redom talenti za igru, tehnički i taktički vrijedni i borbeni, ali na planu brzine i moći Hrvatska za najviši iskorak treba više. To su vrline koje su više stvar prirode i genetike, nego treninga i selekcija. Kad pogledam unatrag, uspoređujući sa svim velikim selekcijama koje se nametnu za trofeje i uvijek imaju takve “panzere” naprijed, mi smo imali nekoliko moćnih igrača kroz tridesetak godina. Od sadašnjih Perja, koji je zvijer fizički, od prijašnjih Rebić, a od ranije pogotovo Bokšić… Trebaju se stvari poklopiti da u pravom trenutku imamo sve, i tehničku vrijednost i dovoljnu fiziku. Zemljama s većim brojem stanovnika to je ipak jednostavnije osigurati.”

Prije završnice Lige nacija izgledalo je da će Luka reći zbogom reprezentaciji.

“To sam kazao prije svega zato da ta tema ne bude teret atmosferi i pripremi nastupa na finalu Lige nacija. Razumijem interese medija i javnosti, ali to se već toliko dugo tematizira i na neki način opterećuje reprezentativni fokus. Kad sam izjavio da ću objaviti što dalje nakon FF-a, više se o tome nije spekuliralo i imali smo mir pred utakmice. Budućnost u reprezentaciji? S izbornikom sam imao razgovor na tu temu još ranije. Dalić je iskazao čvrstu želju da i dalje ostanem na dispoziciji reprezentaciji. Moja je želja također išla u tom smjeru, ali ja sam igrač i uvijek mogu biti subjektivan o tome trebam li reprezentaciji ili sam možda teret. To ni u snu ne bih želio doživjeti, da sam doživljen kao višak. U razgovoru smo izbornik i ja to potpuno razbistrili te sam odlučio ići dalje, u kvalifikacije za EP i s idejom nastupa u Njemačkoj. Istina je da sam nakon poraza od Španjolske bio zaista neraspoložen, nije mi bilo do nikakvih razgovora i medijskih predstava oko mojeg statusa.”

Puno se pričalo o produljenju njegovog ugovora s Realom.

“Ništa spornog tu nema prije, a ni poslije potpisa ugovora. Pogotovo ne s moje strane. Real je proljetos iskazao želju da nastavim, ja sam imao istu želju. Sjeli smo i brzo smo se dogovorili. S Realom je tako bilo 12 godina i ne može se promijeniti. Odnos nam je izvanredan. Prije svega se radi o tome kako smo i klub i ja, odnosno trener i ja, imali jasne razgovore i dogovore. Moj jedini uvjet za ostanak bio je da me se tretira kao konkurentnog igrača, kao do sada, a ne da me drže u kadru u ime minulih zasluga. Moja je bila želja da imamo svi igrači iste startne pozicije i da se mogu boriti i izboriti na terenu za svoje mjesto. Kao od prvog dana u Realu. To uvjerenje da mogu doprinijeti momčadi je čvrsto i temeljeno na igrama. Pa prije dva mjeseca igrao sam dva puta 120 minuta za reprezentaciju, znači da fizički mogu funkcionirati na dosadašnjim razinama. Zato sam želio ostati, i kada je klub, kao i trener, kazao da se u mojem statusu ništa ne mijenja, potpisao sam.”

Ponuda je svakako bilo…

“Bez lažne skromnosti, ponuda je bilo i prije, kao što su interesi stalni. No, moja je temeljna vizija bila, od 2012. do danas, prvo i uvijek Real. Tek kada bi se dogodilo da Real ima drugačiju ideju o meni, tek tada bih uzeo u obzir druge opcije. Moje ponašanje u tom smislu proteklih 11 godina to jasno potvrđuje. Saudijska Arabija? U Realu sam sretan, ispunjen, i dok je tako, o drugim opcijama ne razmišljam. Niti imam potrebu snažiti ego tim pričama o velikim ponudama. Želim samo uživati u svakom trenu u nogometu i Realu, te si ne postavljam nikakve limite.”

O mogućem povratku u Dinamo:

“Jednom sam, u euforiji proslave naslova s navijačima na Sjeveru, koji su mi stvarno priredili posebne emocije i memorije za sva vremena, obećao da ću se vratiti. No, tada ne znate kako će stvari ići u životu i koliko nešto postane komplicirano s obzirom na protok vremena i sve što se odvijalo. Za takve stvari se puno toga mora poklopiti, a uvijek je tu i pitanje bi li Dinamo uopće htio igrača od 39 ili 40 godina i kakvog bi to uopće smisla imalo…”

Govorio je i o masovnom odlasku nogometaša u Saudijsku Arabiju.

“Kad je Cristiano otišao dolje, odjeknulo je. Nije se mogao očekivati ovakav val velikih i brojnih transfera. Vidljivo je da su napravili ‘boom’. To je ozbiljnija liga nego što se ovdje doživljava. Je li problem za europski nogomet njihova berba igrača? Po meni jest. Odlaze velika imena, ne samo igrači u smiraj karijere, nego i oni u punoj formi, mladi i potentni. Trenutno je takvo tržište, svatko gleda sebe.”

Tagovi: Luka Modrić, Zlatko Dalić, Modrić, Real, Dinamo
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE