GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Napulj u šoku: Maradona je duh ovoga grada

Napulj u šoku: Maradona je duh ovoga grada
STATUS BOŽANSTVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2020 / 22:34
Autor: SEEbiz / H
NAPULJ - Vijest o smrti jednog od najboljih nogometaša svih vremena Argentinca Diega Maradone posebno je pogodila stanovnike Napulja gdje je "mali zeleni" imao status božanstva.

Nakon što je vijest o Maradonijoj smrti obišla svijet, tisuće navijača Napolija počelo se okupljati ispred njegovih murala paleći svijeće i baklje.

"O besmrtni kralju, tvoj stijeg nikad neće prestati mahati", transparent je koji su navijači Napolija postavili pored stadiona San Paolo u spomen na Maradoninu smrt.

"Maradona nije bio samo igrač. On je godinama predstavljao duh Napulja", rekao je bivši predsjednik Napolija Corrado Ferlaino, koji je bio vlasnik kluba kada je Maradona za njega igrao.

Maradona je za Napoli igrao od 1984. do 1991. godine i postao legenda. Predvodio je klub do dva naslova prvaka (1987, 1990), te trijumfa u Kupu UEFA (1989).

"Maradona je Napoli. Svima je poznata strast koju ovdje osjećamo prema njemu. Maradona je ujedinio Napolitance širom svijeta. To je prava ljubav, velika ljubav", kazao je gradonačelnik Luigi de Magistris koji je predložio da stadion San Paolo dobije ime po legendarnom Argentincu.

"Da, on je također bio i kontroverzna osoba. Ali, za nas je Maradona onaj koji nam je svojom genijalnošću, jedinstvenošću, donio sreću," dodao je De Magistris.

Od Maradone se oprostio i ministar sporta Vincenzo Spadafora, koji je također iz Napulja.

"On je bio više od šampiona. Bio je nogometni genij, prava zvijezda. Predstavljao je neponovljive snove i nade za stanovnike mog grada. Napulj večeras plače", rekao je ministar.

Tagovi: Diego Maradona, Napoli, Corrado Ferlaino, Luigi de Magistris, Vincenzo Spadafora
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE