GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA: Oko 1. lipnja upute za povratak igrača, nastavak lige u srpnju

NBA: Oko 1. lipnja upute za povratak igrača, nastavak lige u srpnju
SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 07:34
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - NBA momčadi očekuju da će oko 1. lipnja dobiti upute iz ureda NBA lige prema kojima će moći pozvati na povratak igrače koji su napustili gradove u kojima igraju domaće utakmice, što bi trebao biti prvi formalni korak ka nastavku natjecanja krajem srpnja.

Momčadi očekuju da bi u isto vrijeme mogle dobiti dopuštenje za prelazak s individualnih treninga na treninge u kojima bi moglo sudjelovati više igrača i klupskog osoblja, objavio je ESPN pozivajući se na neimenovani izvor.

Panedmija izazvana širenjem koronavirusa prekinula je NBA sezonu 11. ožujka, a vodstvo lige trenutačno raspravlja o detaljnom planu za nastavak koji uključuje dva tjedna za povratak svih igrača u klubove i boravak u karanteni, jedan do dva tjedna individualnih treninga te dva do tri tjedna za službene trening kampove.

Mnogi igrači su ostali na lokacijama u kojima su njihove momčadi, a neki od njih su počeli dolaziti u trening centre na individualne treninge. Međutim, ima i onih koji su otišli na druge lokacije, a neki su, poput zvijezde Dallas Mavericksa Luke Dončića, potegnuli čak do Europe, zanemarujući preporuke iz ureda lige.

NBA povjerenik Adam Silver vjeruje da će u olakšavanju povratku igrača koji su napustili SAD-e dobiti pomoć od državnog vodstva.

Ne bude li nekih novih obrata po pitanju pandemije, vlasnici i vodeći ljudi NBA klubova, kao i predstavnici igrača vjeruju da je će Silver u lipnju obznaniti odluku o nastavku sezone, a prve utakmice bi trebale biti odigrane krajem srpnja.

Vodstvo NBA lige još uvijek razmatra nastavak sezone odigravanjem utakmica u dva grada, odnosno na dvije lokacije, a to su Disney World u Orlandu i Las Vegas.

Predstavnici igrača i vodstvo lige još uvijek nisu dogovorili kakav će biti sustav natjecanja u nastavku sezone, kakav će biti format doigravanja i hoće li se u akciju vratiti svih 30 momčadi.

Tagovi: NBA liga, koronavirus u SAD-u, Adam Silver, Luka Dončić, Disney World, Las Vegas
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE