GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi stadion u Kranjčevićevoj bit će jedan od najmodernijih u Europi

Novi stadion u Kranjčevićevoj bit će jedan od najmodernijih u Europi
STADION
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2023 / 13:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Novi stari stadion bit će mjesto na kojem će se održavati utakmice Lige prvaka i na kojima će moći zaigrati reprezentacija, najavio je danas gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom predstavljanja projekta stadiona u Kranjčevićevoj.

Možda ne najveći i najluksuzniji, ali jedan od najmodernijih stadiona u Europi moći ćemo posjetiti u proljeće 2025.

- Nismo se htjeli mjeriti s raskošnim zdanjima Katara, nego Gradu ponuditi jedan unikatan prostor u skladu s tradicijom te društvenim i kulturnim značajem ove lokacije - rekao je arhitekt Vladimir Kasun jedan od autora idejnog rješenja rekonstrukcije Gradskog stadiona Zagreb predstavljenog danas u Kranjčevićevoj ulici.

Krenimo s najbitnijim. Novac za investiciju vrijednu oko 20 milijuna eura osiguran je u gradskom proračunu, a iz Grada se nadaju sufinanciranju UEFA-e kojoj je projekt predstavljen.

Sada slijedi izrada projekta i natječaj za izvođače radova pa bi shodno tome prve lopate u Kranjčevićevoj posao trebale započeti u proljeće sljedeće godine i dovršiti ga unutar 12 mjeseci, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Stadion je promišljen tako da se uklopi i Trešnjevku. Izvana će izgledati kao zgrada u zelenilu sa sve četiri strane jer će imati vertikalne vrtove koji će se zalijevati kišnicom s krova na kojem će biti 600 kWh solarne elektrane što je prvi ovakav pothvat na stadionu - rekao je gradonačelnik dodavši da će stadion na taj način biti održiv.

Problema s parkiranjem ne bi trebalo biti jer će se površine izvan stadiona pretvoriti u preko 300 parkirnih mjesta kada je najveće opterećenje, a ostatak vremena parking će biti zatvoren i služit će kao igralište za sport (hakl, košarku, rukomet, nogomet).

Što se tiče samog zdanja, Grad će se sljedećih dana uknjižiti na cijelu česticu na kojoj će biti 4 natkrivene montažne tribine s 12 tisuća mjesta što je dovoljno za najvišu UEFA-inu četvrtu kategoriju kako bi se ondje mogla odigravati sva europska natjecanja klubova i utakmice hrvatske reprezentacije.

Naime, Kranjčevićeva je "dio operacije Dinamo" rekao je Tomašević dodavši da će se klub iz Maksimira ovamo preseliti po dovršetku rekonstrukcije kako bi se konačno mogao izgraditi i maksimirski stadion. Recimo još kako će se u Kranjčevićevoj naći i druga moderna rješenja i najnovija tehnologija te travnjak koji će se na održiv način zagrijavati i zalijevati vodom iz podzemnih spremnika.

Tagovi: stadion u Kranjčevićevoj
PROČITAJ I OVO
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
IN MEMORIAM
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
SPLIT - Tužna vijest pogodila je sportsku, a posebno rukometnu javnost, u 76. godini života preminuo je Vatromir Srhoj.
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
FINALE
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
ZAGREB - U prvoj utakmici finala SuperSport 1. HMNL-a Futsal Dinamo je nakon produžetaka 6:4 svladao omiški Olmissum.
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
NBA PLAYOFF
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
DALLAS - Košarkaši Dallas Mavericksa su se plasirali u drugi krug NBA play-offa savladavši Los Angeles Clipperse rezultatom 4-2 u seriji.
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE