GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Olmo idučeg ljeta odlazi u redove velikana

Olmo idučeg ljeta odlazi u redove velikana
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2023 / 17:35
Autor: SEEbiz / index.hr
BARCELONA - Dani Olmo najvjerojatnije će u ljetnom prijelaznom roku napustiti RB Leipzig i potpisati ugovor s Barcelonom, javlja Bild.

Tvrdi se da je njemačkom klubu sljedeće godine potrebno tek 60 milijuna eura za pokrivanje troškova refinanciranja, odnosno za plaće igračima i osoblju te za infrastrukturu, i da bi taj novac trebao zaraditi transferom španjolskog reprezentativca u klub u kojem je bio od 2007. do 2014., odnosno do dolaska u Dinamo.

RB Leipzig je u prošlom prijelaznom roku prodao igrače u vrijednosti tek nešto manjoj od 250 milijuna eura i tako ostvario ogroman prihod pa sljedeće godine ne treba puno prodavati. Najviše novca donijeli su mu transferi Joška Gvardiola (90 mil. eura u Manchester City), Dominika Szoboszlaija (70, Liverpool) i Christophera Nkunkua (60, Chelsea).

Potrebnih 60 milijuna eura bit će namaknuto prodajom Olma, navodi Bild, koji podsjeća da je Barcelona Olmov klub iz snova i da je to scenarij koji treba očekivati.

Bild piše da su Olmo, njegov otac Miquel i agent Andy Bara već pričali s Barcelonom o tom transferu, a spominje i tajni sastanak tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru prošle godine. "Nakon razgovora s financijski opterećenim Kataloncima Olmo je iznenađujuće produljio ugovor s Leipzigom uz ugradnju klauzule za 2024.", navodi se.

Olmov mogući odlazak iz Leipziga bitna je vijest i za Dinamo jer hrvatski prvak ima 20 posto profita od idućeg transfera. Leipzig je Olma prije tri godine Dinamu platio 29 milijuna eura. Ako ga Leipzig proda za 60 milijuna eura, Dinamo će imati pravo na 20 posto od 31 milijuna eura, odnosno na malo više od šest milijuna eura.

Tagovi: Dani Olmo, RB Leipzig, bARCELONA, Dinamo, Bayern
PROČITAJ I OVO
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE