GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovaj igrač je prvi pick Dinama za zimski prijelazni rok

Ovaj igrač je prvi pick Dinama za zimski prijelazni rok
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2023 / 09:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iako Dinamo ulazi u bitnu završnu fazu prvog dijela sezone, već se ozbiljno radi križaljka zimskog mercata u Maksimiru. U prvom redu kao moguća pojačanja stoje - lijevi bekovi! Ta je pozicija problematična u Maksimiru dugo vremena, priča nije od jučer.

Do sada je na toj poziciji najviše igrao Robert Ljubičić, ali on definitivno nije lijevi bek i to se raspoznaje gotovo na svakoj utakmici. Eto, modri čupavac je bio jedan od najslabijih u Astani, curilo je preko njegove strane. Ali svi znamo da je Ljubičić vezni igrač, i doveden je da igra u vezi, a ne na lijevom boku. Međutim, Ante Čačić ga je gurnuo na tu poziciju, nastavili su Igor Bišćan i Sergej Jakirović, tako da je mladić jednostavno zaglibio na poziciji koja nije njegova. I zbog toga ne igra dobro., pišu Sportske novosti.

Za tu poziciju može se koristiti i Mauro Perković, igrao je i on, ali u plavom domu drže da se na zimu pod hitno treba angažirati novi lijevi bek. Jer je definitivno otpisan Mihajličenko. Dinamo je još u traženju najbolje opcije, a naši izvori kazuju da “pole position” imaju Gideon Mensah (25), lijevi bek Auxerrea, koji na Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura i Martin Frese (25), danski branič Nordsjaellanda kojem cijena iznosi milijun eura. Mensah je ganski nogometaš, koji ima jako dobar pedigre, igrao je između ostalih klubova za Sturm, Salzburg, Guimaraes, Bordeaux...

Ima i 15 nastupa za reprezentaciju Gane, standardno igra i u ovim afričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. On je prvi pick Modrih, već se, kako nam kažu menadžerski izvori, o njemu razgovara s čelnim ljudima francuskog drugoligaša i, koliko znamo, taj transfer nije nemoguća misija. Također, razgovara se i s Nordsjaellandom oko Fresea...

Osim lijevog beka, Modri traže i krilne igrače. Za sada su u prvom planu desno krilo, kapetan Ludogoreca, Bernard Tekpetey (26), čija cijena na Transfermarktu iznosi 5,5 milijuna eura. Da, izgleda puno za Dinamo, ali kažu nam izvori da se cijena može spustiti te da se u razgovorima radi na tome. Tekpetey je također Ganac, ima dva nastupa za nacionalnu vrstu. Tako da se može dogoditi da dva ganska nogometaša s reprezentativnim pedigreom ovog zimskog mercata završe u Maksimiru.

Naravno, o tome smo pisali, Modri su zainteresirani i za Arbera Hoxhu iz Slavena Belupa, no ne misle platiti cijenu od tri milijuna eura koliku je izvjesio klub iz Koprivnice. Međutim, razgovara se o tome da se cijena bitno snizi, a da maksimirski klub pošalje u Podravinu neke igrače iz svog rostera koji neće dobivati previše prilika na proljeće.

Osim lijevog beka i krila, Modri žele dovesti i još jednog stopera. Ipak, tu se nije još iznjedrilo niti jedno konkretno ime. Saznajemo i da u zimskom mercatu u plavu svlačionicu stiže Fran Brodić kojega je Dinamo kupio, ali ga je ostavio u Varaždinu. Na napadačkoj poziciji se više neće tražiti neko novo ime, jer tu Modri imaju neprikosnovenog Brunu Petkovića, a sigurno ostaju Sandro Kulenović i po svemu sudeći povratnik Deni Jurić, dok je neizvjesna situacija s Josipom Drmićem.

Također, i dalje je u opciji pronalaženje vratarskog pojačanja, ali kako kažu naši izvori, eventualna nova vratarska akvizicija mora biti bolja od Zagorca i Nevistića i odmah zauzeti mjesto “jedinice”. U suprotnom, vratar se neće dovoditi.

Tagovi: Dinamo, Aucerre, Mensah, mihajličenko, Perković, Ljubičić
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE