GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Partizan nadjačao Panathinaikos, ide na Real Madrid u Top 8

Partizan nadjačao Panathinaikos, ide na Real Madrid u Top 8
EVROLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2023 / 23:33
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su Panathinaikos sa 83:81 u meču 34. kola Evrolige.

Partizan nadjačao Panathinaikos, ide na Real Madrid

Crno-beli su tako saznali rivala u Top 8 fazi takmičenja pošto je spuštena zavesa na regularni deo sezone. Tim Željka Obradovića ju je završio na šestom mestu, što znači da će na Real Madrid u borbi za Fajnal for. Barsa je u svom meču pobedila Valensiju i preskočila Real Madrid na tabeli na drugom mestu.

Neverovatno napet meč sa Atinjanima rešen je tek u poslednjem minutu četvrte četvrtine kada je Džejms Naneli ubacio trojku za preokret i postavio konačan rezultat.

Matijas Lesor je posle toga odigrao strašnu odbranu na Dvejnu Bejkonu, Mateuš Ponitka nije uspeo da ubaci trojku i crno-beli su preživeli veoma težak i generalno loš meč koji su odigrali.

Najefikasniji je kod pobednika bio Dante Egzum sa 18 poena, Kevin Panter je ubacio 17, Aleksa Avramović je postigao 14, dok su Matijas Lesor i Zek Ledej imali po devet poena. Na drugoj strani je Dvejn Bejkon ubacio 19 poena, Ponitka je imao 12, Marijus Grigonis deset, a Arturas Gudaitis 11 poena.

Partizan je u prvoj četvrtini igrao zaista očajno. Bez prave energije, igrači Željka Obradovića kao da su bili odsečeni od onoga što je do njih dopiralo sa tribina.

A dopirala je buka 20.000 ljudi koji su došli tu i oborili rekord Evrolige sa preko 300.000 navijača u sezoni.

To u prvi mah nije doticalo igrače u crno-belim dresovima pošto je Panatinaikos kažnjavao sve greške, a Partizan ih je pravio.

Gubio je lopte, Grigonis i ostali su davali trojke i u kontrama hvatali domaćina uvek na krivoj nozi i lako poentirali.

Zato je Panatinaikos posle 15 i po minuta igre imao neverovatnih 18 poena prednosti, a crno-beli su delovali neprepoznatljivo, kao društvo koje se prvi put okupilo na basketu.

Meč su za Panatinaikos dobro otvorili Ponitka i Gudaitis, ali je semafor do sredine četvrtine i trojke Marijusa Grigonisa bio stalno „na klackalici“ pošto je PAO vodio 13:11.

Nedugo nakon toga se grčki tim odlepio koševima Bejkona, Grigonisa i Derika Vilijamsa i prvu četvrtinu završio sa 24:18.

U drugoj je Partizan pet i po minuta bio praktično bez rešenja u napadu. Panatinaikos je ređao poene i došao do 38:20 i tek tada je na navijački huk sa tribina Kevin Panter odgovorio trojkom.

Usledio je još jedan njegov dalekometni hitac, a kada je Avramović ušao u igru i pomogao u odbrani, stvari su se preokrenule. Došlo je do kontri Partizana koji se za nešto više od minuta našao u seriji 10:0 i stigao do 38:30.

Panter je nastavio da pogađa, što je vratilo samopouzdanje ekipi, pa se treća četvrtina čekala sa šest poena minusa.

Lesor je rano dobio slobodna bacanja u trećoj četvrtini, Avramović je promašio flouter, a Panter je izgubio loptu.

Stvari su se popravile kada se Aleksa udaljio od koša i probao da probuši mrežicu trojkom na isteku napada, a Partizan je sa minus šest, ekspresno stigao na minus jedan i 46:45.

Vilijams je ubrzo odgovorio trojkom, a Lesoru je falilo sreće da ukrade loptu Gudaitisu, pa je lopta, umesto u rukama igrača Partizana, pala u ruke Atinjana.

Bejkon ju je pokupio i dobio faul za slobodna bacanja. Te „ničije“ lopte su uglavnom i pripadale igračima grčkog tima.

Partizan je konstantno pretio, šutevi Dantea Egzuma su obećavali, a posebno kad je ukucao loptu u koš po glavi Gudaitisa.

Upravo je Gudaitis suviše lako okrenuo Papapetrua i pogodio uz faul, iz kog su igrači Partizana dali bizaran koš kad su probali da skinu loptu s obruča posle promašenog bacanja rivala.

Semafor je tada pokazivao +6 za PAO, a isto je bilo i posle trojke Bejkona, sve dok Kalaicakis nije u poslednjim sekundama uhvatio skok u napadu i kaznio ležerno građenje obruča Partizana za 66:58 na isteku 30. minuta.

Panatinaikos je trojkom Kalaicakisa otišao na +11, ali je onda svoje motore još jednom upalio Avramović.

Ledej i on su slično kao u drugoj četvrtini napravili veoma brzu seriju od sedam poena u kojoj je Aleksa ubacio trojku i ukrao loptu za 71:67 na oko šest minuta pre kraja.

Tu se serija nije zaustavila, pošto je Smailagić uz malo sreće dobio ofanzivni skok, a onda i slobodna bacanja, dok je Egzum ubacio trojku za 72:71.

Od tog trenutka crno-beli su bili u prednosti sve do poslednjeg minuta kada je Ponitka dobio seriju od četiri penala za 81:80 na 75 sekundi pre kraja.

A onda je na scenu stupio Džejms Naneli. Ubacio je „klač“ trojku, potpuno razorio Panatinaikos njime, dok je Lesor uz pomoć saigrača ostao dovoljno skocentrisan da odigra i dobru odbranu za veliku pobedu beogradskog tima.

Partizan sada ima 20 pobeda i 14 poraza, što ga smešta na šesto mesto, dok je Panatinaikos sa 11 pobeda i 23 poraza na pretposlednjem, 17. mestu u Evropi.

Partizan – Panatinaikos 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15)

Dvorana: Beogradska arena, Beograd; Sudije: Lotermozer, Bisang, Perandi

Partizan: Panter 17, Egzum 18, Avramović 14, Naneli 5, Anđušić 2, Madar 2, Papapetru 3, Trifunović 0, Smailagić 4, Ledej 9, Lesor 9; Trener: Željko Obradović.

Panatinaikos: Bejkon 19, Volters 3, Papajanis 4, Vilijams 8, Bohoridis 2, Grigonis 10, Gudaitis 11, P. Kalaicakis 6, Mancukas 6, Ponitka 12; Trener: Hristos Serelis.

Tagovi: KK partizan, Panathinaikos, Željko Obradović, Kevin Punter
PROČITAJ I OVO
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE