GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perkovac objavio konačni popis za Euro

Perkovac objavio konačni popis za Euro
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2024 / 13:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Poznato je koji će rukometaši predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija završila je treći krug priprema i u srijedu kreće prema Njemačkoj. Nakon posljednjeg treninga, izbornik Goran Perkovac objavio je koji od 20 igrača koji su u posljednjoj, trećoj fazi priprema trenirali u Poreču, ne ide na Europsko prvenstvo.

On je Luka Stepančić, član OTP Bank – Pick Szegeda. Jedan je od četvorice desnih vanjskih na toj poziciji, a izbornik ih toliko ne može voditi na EURO. Tako će se Luka Stepančić uskoro priključiti svome klubu i nastaviti trenirati. S obzirom na bolesti i brojne ozljede koje se događaju, iskustvo nas uči da to ne mora biti i kraj nadanja da će nastupiti na Europskom prvenstvu.

Drugim riječima, nije isključena mogućnost da bude pozvan naknadno ukoliko izbornik procijeni da mu je potreban u nekoj od utakmica koje su pred reprezentacijom. Odluka naravno, nije bila nimalo laka, ali izbornik je taj koji bira i procjenjuje tko u ovom trenutku može više ponuditi. Na popisu onih koji idu u Mannheim ostalo je dakle, 19 igrača.

Inače, naša izabrana vrsta iz Poreča odlazi s dvostrukim raspoloženjem. Jedno je odlično zbog dvije pobjede na Croatia kupu, sjajne atmosfere koja je pratila reprezentaciju cijelo vrijeme boravka u ovom gradu, ali i optimizma kojim su se igrači napunili uoči velikih okršaja na europskoj smotri.

Drugi osjećaj je gorak zbog brojnih prehlada, temperatura i ozljeda koje su prorijedile kadar s kojim je izbornik Goran Perkovac namjeravao ići u Njemačku. Naime, od prvog dana treće faze priprema, odnosno od Nove godine s reprezentacijom nije trenirao Dominik Kuzmanović, koji je kratko vrijeme bio i na bolničkom liječenju. Na kraju je izostavljen s popisa i ukoliko se u sljedećih nekoliko dana potpuno oporavi, priključit će se ekipi u Mannheimu. Izvan pogona pet dana bili su Ivan Martinović i Tin Lučin, tri dana Igor Karačić. Na sve to nadovezale su se ozljede Davida Mandića (vrat) i Josipa Šarca (koljeno) koje su ozbiljno narušile osnovnu izbornikovu zamisao o postavi i igri pa je morao intervenirati naknadnim pozivima Marku Mamiću i Kristianu Pilipoviću.

Na kraju cijele priče, pojavio se problem sa stražnjom ložom Mateja Mandića pa je tijekom ponedjeljka morao na magnetsku rezonanciju u Zagrebu. Ona je srećom pokazala da ništa nije dramatično i mladi vratar će s reprezentacijom u Njemačku. Bez obzira na loše vijesti, većina igrača se oporavila, a još uvijek tinja nada da bi se u određenoj fazi Europskog prvenstva ekipi mogao pridružiti i David Mandić.

Nažalost, na bolesti i ozljede nije se objektivno moglo previše utjecati. Dogodile su se i drugim reprezentacijama. Zbog toga izbornik i jest pozivao toliko igrača, najprije na listopadske, a zatim i ove tri faze priprema. Bez obzira na sve, plakanja nema. Hrvatska ide spremna u Njemačku, željna više nego ikada novog dokazivanja. Već četiri godine je bez velikog ostvarenja, a duboko smo uvjereni da imamo ekipu koja može promijeniti dosadašnju „krvnu sliku“ o jednoj od najuspješnijih reprezentacija na europskim prvenstvima. Sretno dečki!

Evo popisa hrvatske muške rukometne reprezentacija za EHF EURO 2024:

MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB
FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL
KRISTIAN PILIPOVIĆ – KADETTEN SCHAFFHAUSEN

MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
FILIP GLAVAŠ – RK ZAGREB

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
MARKO MAMIĆ – SC DHfK LEIPZIG
ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

IGOR KARAČIĆ – KS KIELCE
LUKA CINDRIĆ – DINAMO BUCURESTI
IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
MATEO MARAŠ – MOL TATABANYA KC

LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB
TOMISLAV KUŠAN – LH-LIMOGES HANDBALL
VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB
MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

Tagovi: PERKOVAC, STEPANČIĆ, PICK SZEGED, KARAČIĆ, MARTINOVIĆ, SRNA, KLARICA
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE