GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pilić: Francuska publika bila je sramotna

Pilić: Francuska publika bila je sramotna
OGORČEN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2022 / 12:27
Autor: SEEbiz / index.hr
BEOGRAD - Novak Đoković se nije uspio plasirati u polufinale Roland Garrosa nakon što ga je u četvrtfinalu s 2:6, 6:4, 2:6, 6:7(4) pobijedio Rafael Nadal. Čovjek koji je 13 puta osvajao pariški Grand Slam u epskom četvrtfinalu pobijedio je prvog igrača svijeta te ga s prvog mjesta na ATP ljestvici srušio na treće.

Također, spriječio je Đokovića da ga sustigne na ljestvici najuspješnijih tenisača po broju Grand Slam titula. Naime, Nadal ima 21 Grand Slam, a Đoković i Federer su ostali na 20 osvojenih najvećih turnira. Španjolac će sad imati priliku povećati tu prednost.

Meč dvojice legendarnih tenisača komentirao je proslavljeni hrvatski tenisač i teniski izbornik Nikola Pilić, čovjek kojeg Đoković zove svojim drugim ocem. Hrvatska legenda bila je jako nezadovoljna načinom na koji se publika ponašala prema Đokoviću.

"Ponašanje publike je bilo sramotno. Ne znam što se događa u ovom svijetu, ali trebao bi postojati neki fair-play. Publika je bila nemoguća. Novak nije igrao samo protiv protivnika, koji je dobar, već i protiv publike", rekao je Pilić za Kurir TV pa dodao:

"Moram reći, nažalost, Nadal je i zaslužio pobijediti. Igrao je možda i najbolji meč na zemlji. Igrao je izvanredan meč, s inspiracijom i željom. Novaku nije pomogao njegov prvi servis. Svaki poen je morao raditi lijevo-desno. Nadal je to iskorištavao. Jako mi je teško to reći, ali Nadal je zaslužio pobjedu."

Podsjetimo, srpski je tenisač na ovogodišnjem Roland Garrosu branio naslov prvaka. Prošle je godine u finalu bio bolji od Grka Stefanosa Tsitsipasa. Nakon poraza od Nadala u četvrtfinalu Đoković može očekivati pad na treće mjesto na ATP ljestvici. Ispred njega će ući Alexander Zverev i Danil Medvedev.

Pitanje je samo koji će od njih biti prvi, a koji drugi. Rus Danil Medvedev, trenutno drugi tenisač svijeta, ispao je već u osmini finala Roland Garrosa. Pobijedio ga je Marin Čilić s 3:0 u setovima.

Ako Zverev ne osvoji turnir, Medvedev će postati prvi tenisač svijeta, a Nijemac ide na drugo mjesto. Ako Zverev pobijedi u finalu Roland Garrosa, onda on preuzima vrh ATP liste, Medvedev će biti drugi, a Đoković treći.

Tagovi: Nikola Pilić, Novak Đoković, Rafael Nadal, Roland Garros
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE