GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poginuo nekadašnji hrvatski olimpijac Antonio Rački

Poginuo nekadašnji hrvatski olimpijac Antonio Rački
PROMETNA NESREĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2024 / 16:09
Autor: SEEbiz
RIJEKA - U teškoj prometnoj nesreći u riječkom tunelu Pećine poginule su dvije osobe, a teško su ozlijeđena i obojica vozača, dok je preživjeli putnik iz automobila zadobio lakše ozljede. U nesreći su sudjelovali osobno i teretno vozilo riječkih registracijskih oznaka.

U jednom trenutku u nepreglednom zavoju vozač automobila izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera, kojim je upravljao 62-godišnjak. Od siline udarca osobno vozilo se zarotiralo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Dvojica muškaraca u dobi od 19 i 50 godina preminula su na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.

Jedna od žrtava teške nesreće bio je Antonio Rački, hrvatski skijaški olimpijac, piše Novi list. Rački je živio u Rijeci, a nastupio je na dvama Zimskom olimpijskim igrama - u Lillehammeru 1994. godine te u Naganu 1998. godine. U norveškom Lillehammeru je nastupio sa samo 18 godina, i to u maratonu u skijaškom trčanju, kombinaciji, 10 kilometara klasično i 30 kilometara slobodno.

U maratonu je osvojio 52. mjesto, dok je još nastupio i u utrkama na 10 kilometara klasično (79. mjesto), kombinaciji (71. mjesto) i 30 kilometara slobodno (63. mjesto). Četiri godine kasnije nastupio je i na Olimpijskim igrama u Naganu, ali zbog bolesti nije stigao do cilja u utrci na 10 kilometara, dok u utrci na 30 kilometara nije ni startao. Karijeru skijaškog trkača je prekinuo u 23. godini.

Fotografija: Novi list

Tagovi: Antonio Rački, Rijeka, Pećine
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE