GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poznato trenersko ime preuzima Slaven Belupo

Poznato trenersko ime preuzima Slaven Belupo
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2021 / 08:57
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
KOPRIVNICA - U Koprivnici još uvijek nisu imenovali nasljednika smijenjenog trenera Deana Klafurića, ali po svemu sudeći već su ga našli.

Riječ je o Damiru Buriću (57), iskusnom splitskom treneru kojeg je hrvatski nogomet najviše upoznao kroz dva mandata koja je proveo kao trener Hajduka. Burić je u dva navrata vodio i Admiru Wacker, a bio je i trener Greuther Fürtha, u vrijeme dok je bio član Bundeslige II.

Burić je neupitan trenerski autoritet za hrvatske prilike. Njemačkog pristupa i mentaliteta, dalmatinske strasti za nogometom. Njegov radni dan počinje u osam ujutro, a ne završava prije šest popodne. I za vrijeme radnog dana teško ćete ga dobiti na mobitel jer u pravilu nije uz njega. Remeti mu koncentraciju i posao kojim se bavi.

Burić je u prvom poljudskom mandatu koji je počeo 2015. vodio 49 utakmica, u kojima je upisao 24 pobjede i 14 poraza, što na prvu ne izgleda impresivno. Međutim, Hajduk je u tom razdoblju u svlačionici imao pravi “dječji vrtić”. U udarnoj postavi čak je i u europskim utakmicama imao Vlašića (17), Balića (18), Malokua (18), Roguljića (18), Tudora (19), Pejića (19). Prosjek godina momčadi jedva mu je išao preko 20.

Tagovi: Damir Burić, Slaven Belupo, Hajduk, Dean Klafurić
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE