GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Jacques Rogge

Preminuo Jacques Rogge
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2021 / 19:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) u nedjelju je objavio kako je preminuo bivši predsjednik MOO-a Jacques Rogge u dobi od 79 godina.

Rogge je bio osmi predsjednik MOO-a, a tu je dužnost obnašao od 2011. do 2013. godine nakon čega je postao počasni predsjednik.

Tijekom aktivne sportske karijere Rogge je bio svjetski prvak u jedrenju, a u tom je sportu osvojio i 16 naslova prvaka Belgije. U godinama 1968., 1972. i 1976. bio je sudionik OI kao jedriličar u klasi Finn. Također je bio i prvak Belgije te reprezentativac te zemlje u ragbiju, a bio je i reprezentativac te države.

Po profesiji je bio ortopedskki kirurg s diplomom u sportskoj medicini.

Uslijedila je karijera sportskog dužnosnika u kojoj je bio predsjednik Belgijskog olimpijskog odbora i Europskih olimpijskih odbora, da bi 2001. zamijenio Juana Antonija Damarancha na mjestu predsjednika MOO-a. Nakon 12 godina predsjednikovanja zamijenio ga je aktuualni prvi čovjek olimpijskog pokreta Thomas Bach.

"Prvo i najvažnije, Jacques je volio sport i volio se družiti sa sportašima, a svoju je strast prenosio na sve koji su ga poznavali. Pomogao je transformirati i modernizirati MOO, a osobito će biti upamćen po pokretanju Olimpijskih igara mladih. Također se svesrdno zalagao za čist sport te se neumorno borio protiv dopinga. Čitav olimpijski pokret žali za gubitkom velikog prijatelja i strastvenog ljubitelja sporta", kazao je Bach.

Tagovi: Jacques Rogge, Međunarodni olimpijski odbor, Thomas Bach
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE