GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Primož Roglič odustao od daljnjeg nastupa na Tour de Franceu

Primož Roglič odustao od daljnjeg nastupa na Tour de Franceu
BICIKLIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2021 / 11:08
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Drugoplasirani biciklist sa prošlogodišnjeg Tour de Francea Slovenac Primož Roglič (31) odustao je od daljnjeg nastupa na Touru zbog ozljede te nakon što je u subotnjoj osmoj etapi imao zaostatak od 35 minuta. To je u nedjelju objavila njegova ekipa Jumbo-Visma.

Roglič se ozlijedio u trećoj etapi prilikom pada, ali je nastavio voziti. No, zaostatak od 35 minuta u osmoj etapi bio je znak da je najbolje za njega da odustane od daljnjeg nastupa na Touru, kojeg je prošle godine izgubio u zadnjoj etapi, u utrci na kronometar, od svog sunarodnjaka Tadeja Pogačara.

"Odluku o odustajanju donijeli smo zajedno, jer u ovim okolnostima nema smisla nastaviti utrku. Jako sam razočaran što moram napustiti Tour de France, a sada je prioritet oporavak i fokusiranje na nove ciljeve", objavio je Primož Roglič, koji je posljednjih godina imao odlične rezultate na Grand Tour utrkama.

Dva puta je osvojio španjolsku Vueltu (2019, 2020), prošle godine na Tour de Franceu bio je drugi, a 2018. četvrti, dok je na utrci Giro d'Italia osvojio treće mjesto 2019. godine.

Nakon osme etape vodstvo u ukupnom poretku Tour de Francea preuzeo je prošlogodišnji pobjednik 22-godišnji Slovenac Tadej Pogačar, koji ima minutu i 48 sekundi prednosti ispred Belgijanca Wout van Aerta, a 4:38 minute u odnosu na Kazahstanca Alekseja Lucenka, koji je treći.

Tagovi: Primož Roglič, Tour de France
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE