GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Repeša drugi put preuzeo bolonjski Fortitudo

Repeša drugi put preuzeo bolonjski Fortitudo
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2020 / 12:42
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije 58-godišnji Jasmin Repeša po drugi put u karijeri preuzet će vođenje bolonjskog prvoligaša Fortituda, jedinog kluba s kojim je igrao u finalu Eurolige, prenose u nedjelju talijanski mediji.

Repeša je s Fortitudom, klubom koji je već vodio od 2002. do 2006., dogovorio dvogodišnju suradnju.

Fortitudo je u trenutku prekida talijanskog prvenstva bio na osmom mjestu sa 11 pobjeda i 10 poraza, a za bolonjsku momčad je igrao 34-godišnji hrvatski reprezentativac Rok Stipčević.

Repeši će ovo biti peti trenerski angažman u Italiji, gdje je osim Fortituda, vodio rimsku Lottomaticu (2006. - 2008.), Benetton Treviso (2010. - 2011.) i EA7 Milano (2015. - 2017.). U talijanskom prvenstvu je osvojio dva naslova prvaka, 2005. s Fortitudom i 2016. s Milanom te još dvaput bio pobjednikom talijanskog kupa.

Nekadašnji trener Done, Cibone, Tofaša, Splita, Slaska, Unicaje i Cedevite, posljednji je trenerski angažman imao u podgoričkoj Budućnosti iz koje je otišao po završetku prošle sezone.

Kao izbornik je vodio hrvatsku reprezentaciju u dva razdoblja, od 2005. do 2009. i od 2012. do 2014. Pod njegovim vodstvom Hrvatska se kvalificirala za olimpijski turnir 2008. u Pekingu i stigla do četvrtfinala, a u posljednjih 25 godina bio je jedini trener koji je naše košarkaše doveo do utakmice za odličje na EuroBasketu 2013. u Sloveniji, gdje je Hrvatska osvojila četvrto mjesto.

Tagovi: Jasmin Repeša, Fortitudo, Rok Stipčević, Cibona, Zadar, Cedevita
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE