GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rummenigge: Evo zašto Bayern neće zadržati Perišića

Rummenigge: Evo zašto Bayern neće zadržati Perišića
RAZLOZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 11:25
Autor: SEEbiz / Index.hr
MUNCHEN - Nakon što je Bayern odbio aktivirati klauzulu o otkupu Ivana Perišića koji je na posudbi iz Intera, njegov izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge objasnio je logiku iza takve odluke, iako nije govorio konkretno o hrvatskom reprezentativcu.

"Čitam da mnogi klubovi režu plaće igračima kako bi smanjili troškove, pa očekujem da će ovog ljeta na tržištu biti puno veća ponuda nego potražnja. To obično dovodi do pada cijena i plaća. Klubovi moraju učiti u ovoj krizi i pokušati vratiti održivost u nogomet", rekao je Rummenigge za talijanske medije.

Bayern je prošloga kolovoza platio Interu pet milijuna eura za jednogodišnju posudbu Perišića uz mogućnost otkupa za daljnjih 20 milijuna, no na aktivaciju te klauzule Bayern se trebao odlučiti do 15. svibnja. Kako je zbog pandemije koronavirusa Bundesliga stala na dva mjeseca i prvenstvo do tada još nije završilo, rok je pomaknut do daljnjega, no Bayern je odlučio da neće platiti 20 milijuna, već traži popust.

Inter na to navodno nije pristao, nego je obavijestio Bavarce da gube pravo prvokupa te da će slušati ponude drugih klubova za hrvatskog reprezentativca.

Perišić je prije prekida prvenstva ostvario 22 nastupa uz pet golova i osam asistencija. U nastavku sezone odigrao je posljednjih pet minuta u gostujućoj pobjedi kod Union Berlina 2:0, a ove je subote na travnjaku proveo prvih 65 minuta u pobjedi nad Eintrachtom 5:2, ali nije sudjelovao ni u jednom golu.

Bayern nipošto nije nezadovoljan Perišićem, ali puno mu je platiti 20 milijuna za 31-godišnjaka u vrijeme štednje. Antonio Conte pak ne vidi našeg krilnog igrača u planovima Intera, pa će on karijeru nastaviti u nekom trećem klubu.

Tagovi: Karl-Heinz Rummenigge, Bayern, Ivan Perišić
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE