GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sammir i Jelavić prekidaju karijere

Sammir i Jelavić prekidaju karijere
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2021 / 10:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nikica Jelavić i Sammir, bivši reprezentativci Hrvatske, suigrači sa SP-a u Brazilu, a danas u dresu Lokomotive, u isto vrijeme odlučili su zaključiti karijere.

35-godišnji Jelavić se ove sezone nakon 13 godina odlučio vratiti na HNL scenu, ali njegovo koljeno nije izdržalo. Utakmica protiv Hajduka 30. siječnja, kluba u kojem je započeo karijeru, ostat će upisana kao zadnja koju je odigrao napadač iz Čapljine. Karijeru je započeo u GOŠK-u iz Gabele, ubrzo prešao granicu i preselio u NK Neretvu, a s 15 godina u Split gdje počinje graditi karijeru. Odigrao je 24 utakmice za Hajduk, a onda su ga prodali u Belgiju za odštetu od 500 tisuća eura (Waregem). Preko bečkog Rapida došao je do transfera na Otok i obukao dres Rangersa, gdje je igrao najzreliji nogomet. Stigao je poziv iz Premiershipa, kupio ga je Everton, a onda i Hull City u rekordnom transferu za klub, teškom 10 milijuna eura. Prije povratka u Zagreb Jelavić je četiri godine u Kini igrao za drugoligaše Beijing Renhe i Guizhou Hengfeng.

Kad je potpisao ugovor za Lokomotivu, rekao je da dolazi u momčad koja je igrala najljepši nogomet u ligi te da ga je u Hrvatsku vratila nostalgija.

Nedavno je odigrao dobru utakmicu s Hajdukom, ali danima nakon koljeno je bilo natečeno. Nije to više to i Jelavić je prelomio te bi danas trebao i službeno objaviti svoju odluku. Prošli tjedan nije trenirao zbog privatnih obveza.

Nakon godinu i pol dana suradnje od Lokomotive se oprašta i 33-godišnji Sammir. Nepoderivi Brazilac, koji je najbolje dane u karijeri odigrao u Dinamu, nazvao je jučer u klub i rekao da mu je dosta. Ima problema s tetivama, nakon svakog napora predugo se oporavlja i više ne vidi smisao boravka u klubu.

Tagovi: Sammir, Nikica Jelavić, NK Lokomotiva
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE