GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenci na vrhu skupine, od Keka se očekuje čudo

Slovenci na vrhu skupine, od Keka se očekuje čudo
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2023 / 08:37
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
LJUBLJANA - Bit će to pakleni četveroboj za Euro. Skupina H zasigurno je najnapetija od svih, kada je riječ o kvalifikacijama za kontinentalnu smotru nogometaša koja će se sljedeće godine održati u Njemačkoj. Slovenija i Danska imaju po 13, a Finska i Kazahstan po 12 bodova, četiri kola prije kraja.

Slovenija je napravila ono što je trebala u rujanskom reprezentativnom "prozoru". Dobili su izabranici Matjaža Keka najprije u Stožicama Sjevernu Irsku, a onda i slabašni San Marino na jednom od najlakših mogućih gostovanja. Iako do kraja moraju igrati sa svim preostalim reprezentacijama s kojima se bore za jedno od prva dva mjesta u skupini i izravan plasman na Euro, euforija u susjedstvu već je počela.

Nekadašnji napadač slovenske nacionalne vrste (33 nastupa/5 golova) Sebastjan Cimirotič u intervjuu za list Ekipa rekao je:

- Ostvarili smo važan cilj uzevši šest bodova iz ove dvije utakmice. Ima još bodova u igri, ali naš raspored jako je dobar. Sve je otvoreno, a ako se mislimo plasirati na Euro, znamo što nam je činiti - kaže strijelac prvog pogotka za Sloveniju na svjetskim prvenstvima pa dodaje:

- Moramo pobjeđivati direktne suparnike, a to su protivnici po našoj mjeri. Utakmica koju smo u lipnju odigrali u Finskoj (poraz 2:0, op.a.) ne smije se ponoviti. Sa sadašnjim stanjem u kadru, mislim da ovu situaciju možemo iskoristiti. Sigurno je da će gostovanje u Danskoj biti najteže, ali mi smo uvijek dobri kada je protivnik težak. Moramo vjerovati u naše dečke i biti optimistični - veli bivši napadač Rijeke, a potom i Hajduka pa zaključuje:

- Ljudi, ovo nam je prilika da sjednemo u automobile i odemo u Njemačku, to nam je praktički zemlja-susjed. Bilo bi to sjajno.

Tagovi: mATJAŽ kEK, SLOVENIJA
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE