GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija u drami izborila Euro

Slovenija u drami izborila Euro
KVALIFIKACIJE ZA EP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 08:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Slovenija, Italija i Češka izvukle su pozitivne rezultate u direktnim okršajima s Kazahstanom, Ukrajinom i Moldavijom, čime su se tri prvospomenute reprezentacije direktno plasirale na Europsko prvenstvo koje će se nagodinu održati u Njemačkoj.

U ponedjeljak je odigrano sedam utakmica u skupinama C, E i H, a u nastavku pogledajte što se događalo u dramatičnoj završnici kvalifikacija.

Skupina H
Danska je ranije bila osigurala odlazak na Euro iz skupine H, dok su Slovenija i Kazahstan u direktnom okršaju u Ljubljani odlučivali o drugom putniku. Sloveniji je bio dovoljan bod, a na kraju je u dramatičnoj završnici slavila 2:1. Benjamin Šeško doveo je Slovence u vodstvo u 41. minuti. Ramazan Orazov izjednačio je u 48., a za konačnu potvrdu plasmana pogodio je Benjamin Verbič u 86. minuti.

Kazahstan je morao pobijediti, a s obzirom na to da nije, ići će u dodatne kvalifikacije zajedno s Finskom. Sjeverna Irska i San Marino sigurno neće ići na Euro. Sažetak utakmica pogledajte ovdje.


Skupina C
Engleska je prva u skupini C, a Ukrajina je u Leverkusenu bila domaćin Italiji, gdje su se borili za drugu poziciju. Italiji je također bio dovoljan bod, dok je Ukrajina morala pobijediti kako bi se izravno plasirala na Euro. Završilo je 0:0 te će se Ukrajina morati probiti kroz dodatne kvalifikacije, koje su Talijani remijem izbjegli. Makedonija i Malta ostale su na dnu skupine.


Skupina E
Otprije je bilo poznato da će Albanija direktno iz skupine E otići na Euro. O drugom putniku odlučivalo se na utakmici Češke i Moldavije. Česima je bilo dovoljno odigrati neriješeno, a na kraju su slavili 3:0. Poljska će ići u dodatne kvalifikacije, dok Moldavija i Farski otoci zauzimaju posljednje dvije pozicije.

Tagovi: Slovenija, Italija, Kek, Benjamin Šeško
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE