GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sramotan Dinamov poraz u Prištini

Sramotan Dinamov poraz u Prištini
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2023 / 21:52
Autor: SEEbiz
PRIŠTINA - Dinamo je izgubio od kosovskog kluba Ballkanija 2:0 u Prištini u utakmici drugog kola skupine C Konferencijske lige.

Dinamo, kojem je standard proteklih par sezona bio igrati Ligu prvaka, odigrao je jednu od najgorih europskih utakmica u svojoj povijesti. Izgubio je od prvaka Kosova, nogometno još uvijek egzotične zemlje, protiv kojeg je uoči utakmice bio favorit na kladionicama. Ballkani je bio u zadnjem potu skupine i momčad je s najmanjim koeficijentom u Konferencijskoj ligi.

Sergej Jakirović imao je smanjen broj opcija za sastav zbog ozljeda i bolesti igrača. Tako je na centarforu zaigrao Sandro Kulenović, dok je na desnom krilu igrao Menalo. Najbolji igrač Dinama Bruno Petković je ozlijeđen od derbija s Hajdukom, Ristovski još i otprije. Dinamo po teškom terenu u Prištini nije dobro krenuo u susret.

Domaćini su u prvom dijelu izgledali bolje, stvarali kakve-takve prilike, a nagrada je stigla u 44. minuti, kad je zabio Kryeziu. Bila je to jednostavna akcija po desnoj strani. Zyba je jednim dodavanjem u prostor izbacio pola Dinamove obrane. Kryeziu je ušao u taj prostor i našao se sam pred golmanom te zabio.

Sumnja je bila da je bilo zaleđe, VAR je provjeravao ovu situaciju, ali sudac je na kraju priznao pogodak. Mihajličenko nije na vrijeme izašao kako bi namjestio zaleđe. Ukrajinac, blago rečeno, nije odigrao utakmicu za pamćenje, puno je griješio. Dinamo u prvom poluvremenu nije ostavio dojam momčadi koja je uoči utakmice bila favorit.

Dinamo je u drugo poluvrijeme ušao dosta dobro, pritiskao je i konstantno bio pred golom domaćina. No nedostajalo je pravih prilika. Sve centaršuteve Kosovari su odbijali s lakoćom, a siguran je bio i golman Kolici. Vjerojatno najbolju priliku imao je Tibor Halilović, koji je pucao s 10-ak metara u golmana nakon što mu je Kulenović odložio loptu.

I to je bilo to od Dinama, čiji su obrambeni igrači puno griješili. Šutalo je u 83. minuti izgubio još jednu loptu koju je trebao s lakoćom riješiti. Hamidi mu je došao iza leđa, uzeo mu loptu te se sam sjurio na gol i pogodio pored Nevistića za konačnih 2:0.

Porazom je Dinamo ostao na drugom mjestu skupine s tri boda. Viktorija Plzen je prva sa šest bodova iz dvije utakmice, dok je Ballkani treći. Astana ima dva poraza i nema bodova te je zadnja momčad skupine C Konferencijske lige.

Tagovi: Dinamo, Ballkanika
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE