GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stepančić produžio ugovor s Pick Szegedom

Stepančić produžio ugovor s Pick Szegedom
UGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 18:14
Autor: SEEbiz / Glas Istre
LABIN - Dva i pol mjeseca nakon što je odigrao posljednju utakmicu za svoj Pick Szeged, u Hrvatsku se vratio rukometni reprezentativac Luka Stepančić.

U međuvremenu je u Mađarskoj prvenstvo službeno poništeno bez proglašavanja prvaka, a iz lige nitko neće ispasti niti će se ona proširiti ulaskom novih klubova. Ako sve bude u redu vezano uz pandemiju izazvanu koronavirusom, koja je dovela do prekida sezone, Labinjan će se u Szeged vratiti 25. srpnja, za kad je mađarski prvoligaš zakazao početak priprema.

- Vratili bi se mi i ranije, ali nije mi imalo smisla da se po dolasku moramo zatvarati u stan ili kuću dva tjedna, kad je u Mađarskoj bila slična situacija kao u Hrvatskoj te smo imali dosta slobode što se tiče kretanja. Stoga smo čekali do trenutka kad će se ukinuti samoizolacija i kad je to stupilo na snagu, odmah smo krenuli na put te prošlog četvrtka stigli u Hrvatsku, javio nam se iz Zagreba Luka Stepančić. - Odmah po dolasku, započeo sam s treninzima. Radim svaki dan s trenerom i ostat ću u Zagrebu dok ne odradim kompletan ciklus, a onda tamo negdje u srpnju dolazim u Labin i potom slijedi povratak u Szeged. U Mađarskoj je još uvijek na snazi karantena za sve koji dolaze u zemlju, no nadam se da će se ta mjera ukinuti do trenutka kad se budem morao vratiti.

Nakon tri sezone provedene u redovima francuskog PSG-a, Stepančić je prošlog ljeta preselio u Mađarsku te potpisao dvogodišnju vjernost za Pick Szeged. Nepunu godinu dana kasnije, Mađari su mu ponudili produljenje, a 29-godišnji Labinjan je pristao i tako se obavezao da će ostati u Szegedu do ljeta 2024. godine.

- Kad sam odlazio iz Francuske, tražio sam klub u kojem ću dobiti željenu minutažu, a da se pritom on nalazi u europskom vrhu. Sve mi se to ostvarilo u Pick Szegedu, koji je po meni u "top pet" europskih klubova i u kojem sam dobio prostor za igru, povjerenje trenera, dobar rad i, na kraju krajeva, sve one druge uvjete koji idu uz rukomet, naglasio je desni vanjski hrvatske reprezentacije. - Iskreno, kad su mi već nakon šest mjeseci ponudili produljenje, činilo mi se to prerano i prebrzo te sam malo odlučio pričekati, no brzo smo sjeli za stol. Utanačili smo neke detalje, oni su prihvatili nešto moje, ja nešto njihovo i stvarno mi je drago što smo se tako lako dogovorili. Kad ti netko nakon šest mjeseci ponudi dodatne tri godine, onda je to potvrda da sam u kratkom periodu zadovoljio njihove želje, a kako sam ja s moje strane dobio u Szegedu sve ono što sam tražio, možemo reći da sam produžio ugovor na obostrano zadovoljstvo.

Riješivši svoj klupski status za naredne četiri godine, Stepančić se može mirne glave fokusirati na sljedeću sezonu u koju će Pick Szeged ući s poprilično velikim ambicijama.

- Fino smo ove sezone gurali na tri fronta, postizali odlične rezultate te u sljedećoj želimo nastaviti tamo gdje smo stali. Odigrali smo nekoliko vrhunskih utakmica te na domaćem parketu pobijedili Barcelonu i PSG. U završnici natjecanja po skupinama upisali smo i dva gostujuća poraza u Ligi prvaka, od Flensburga i Barcelone, ali usprkos njima u klubu su bili jako zadovoljni ostvarenim, ustvrdio je Stepančić. - Momčad dobiva na sigurnosti činjenicom da se iz godine u godinu sve manje igrača mijenja te u sezoni koja slijedi naše ambicije ostaju iste, a to je "final four" Lige prvaka i napad na dvostruku domaću krunu. Uz jedan Veszprem to je uvijek veliki izazov, ali dat ćemo sve da ispunimo željene ciljeve.

Pick Szeged su mnogi ove godine vidjeli u Kölnu na završnom obračunu četiri najbolja europska kluba, ali mogućnost da zaigraju na "final fouru" oduzeta im je za "zelenim stolom". Naime, Liga prvaka je prekinuta pred početak nokaut faze i potom je EHF odlučio "prebrisati" osminu finala i četvrtfinale te s obzirom na rezultate ostvarene po skupinama, odredio putnike za "final four". Odluka je to koja je bez završnice ostavila Vardar, Kielce i Montpellier, osvajače četiri posljednja izdanja Lige prvaka, a među razočaranim takvim raspletom našao se i Pick Szeged.

- Razočaranje je blaga riječ. Ne mislim pritom samo na razočaranje činjenicom što nas neće biti na "final fouru", nego razočaranje u rukomet i sport općenito. Kad se donese jedna takva odluka, puno je stvari koje se moraju objasniti, i to ne samo nama igračima. Treba se objasniti djeci što se žele baviti sportom koja je njegova bit, odnosno ako u ovom slučaju na "final four" zaslužuje ići onaj tko ima više novaca i pratitelja na instagramu, onda to tako treba i reći, rezigniran je Stepančić.

- Čim je ta odluka stupila na snagu, puno sam je komentirao. Sad smo se opet vratili na to, ali i dalje mi nije svejedno te stvarno ne znam što bih rekao. Ne gledam to samo iz našeg kuta, jer tko može sa sigurnošću reći da bismo prošli Vardar u osmini finala, ili poslije Veszprem, na koji bismo vjerojatno išli u četvrtfinalu, kao što PSG ne može decidirano tvrditi da bi izbacio Dinamo iz Bukurešta. Po meni je cilj sporta da svatko dobije šansu, a ovdje se onako od oka odlučilo tko će se plasirati na "final four", dok se svim ostalima oduzela prilika da na terenu probaju izboriti svoje mjesto na završnom turniru. Mislim da je ta ishitrena odluka bez ikakvog temelja sramota čelnika EHF-a, ali oni valjda najbolje znaju što rade.

Puno prijepora izaziva i termin u kojem će se "final four" održati, a to je 28. i 29. prosinca.

- Usred nove sezone igrat će se završnica prethodne, a koliko će igrača u međuvremenu promijeniti klubove. Usto, neki su igrači prešli iz jedan u drugi klub unutar ova četiri koja će nastupiti u Kölnu, što znači da su "final four" izborili s jednim, a na njemu će nastupati za drugi klub. Toliko je tu nelogičnosti da mi je glupo uopće i pričati o svemu tome, zaključio je Stepančić.

Tagovi: Luka Stepančić, Pick Szeged
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE