GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Subašić se pridružuje Dalićevom stručnom stožeru

Subašić se pridružuje Dalićevom stručnom stožeru
STOŽER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2023 / 12:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača reprezentacije na koje računa u utakmicama protiv Turske i Walesa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje se igraju u listopadu.

Najveća novost je povratak Marka Livaje i Josipa Brekala, a Dalić je istovremeno objavio kako će se stručnom stožeru reprezentacije pridružiti njen legendarni golman Danijel Subašić koji će uz Marjana Mrmića raditi sa svojim nasljednicima na vratima.

"Drago mi je što smo pojačali stožer s još jednim istaknutim članom srebrne generacije, što se pokazuje kao izvrsna formula za našu reprezentaciju jer se radi o dečkima koji imaju veliku volju, ambiciju, znanje i razumijevanje naših vrijednosti koje zastupamo u reprezentaciji.

S Danijelom sam se lako dogovorio jer sam osjetio njegovu veliku želju da nam se opet pridruži, ovoga puta kao član stožera. Sa svojim velikim igračkim iskustvom te osobnošću koja se savršeno uklapa u našu reprezentativnu priču, Suba će nam biti istinsko pojačanje te se radujem zajedničkom radu", rekao je Dalić.

Oduševljenje nije skrivao ni Subašić: "Istinski me raduje ponovno biti među Vatrenima te zahvaljujem izborniku Daliću, predsjedniku Kustiću i tehničkom direktoru Pletikosi na iskazanom povjerenju. Čast mi je pridružiti se najuspješnijem stožeru u povijesti hrvatske reprezentacije te sam uvjeren da mogu svojim iskustvom doprinijeti daljnjim uspjesima.

Znam koliko su u reprezentaciji važni kvalitetni rad i vrhunsko ozračje te sam zahvalan na prilici da ponovno budem dio tog vrhunskog kolektiva. Dolazim sa zaista puno energije i želje te jedva čekam prvo okupljanje."

Subašić je kao igrač u ljeto 2008. godine stigao u Hajduk iz Zadra, a kasnije je Hajduk otkupio njegov ugovor. Nakon toga Subašić je prešao u Monaco u siječnju 2012. godine, s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka 2017. godine. Također je proglašen najboljim vratarom francuskog prvenstva iste godine.

U Hajduk se vratio u rujnu 2021. godine kao 36-godišnjak. Ukupno je za splitski klub skupio 132 nastupa. S hrvatskom reprezentacijom osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. godine i bio jedan od ključnih igrača.



Tagovi: dANIJEL SUBAŠIĆ, zLATKO dALIĆ, Hajduk, Livaja
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE