GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šuker više neće biti u Izvršnom odboru UEFA-e

Šuker više neće biti u Izvršnom odboru UEFA-e
UEFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2023 / 14:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas je u zagrebačkom hotelu Westin održana Skupštini HNS-a, a zastupnicima su se obratili i predstavnici UEFA-e i FIFA-e.

Luca Nicola, UEFA-in voditelj odjela za upravljanje u nacionalnom savezima i globalne institucije potvrdio je da Davor Šuker od srijede i Kongresa u Lisabonu više neće biti član Izvršnog odbora UEFA-e, pišu Sportske novosti.

Nije se ni mogao kandidirati za novi mandat jer više nema jednu od rukovodećih funkcija u HNS-u. A to je bio uvjet za kandidaturu.

- UEFA u srijedu ima Kongres u Lisabonu na kojem će biti izabrano više od pola članova (osam, nap.a.) Izvršnog odbora, pa se ovom prilikom zahvaljujem Davoru Šukeru na radu osam godina u Izvršnom odboru UEFA-e. Mandat Davora Šukera dolazi kraju, ali Hrvatska će biti odlično predstavljena unutar UEFA-e gdje imate Zvonimira Bobana, tehničkog direktora i šefa nogometa.

Dakako, Aleksander Čeferin ostaje predsjednik UEFA-e još četiri godine. Nicola je poslao poruku hrvatskoj državi i lokalnim vlastima da treba graditi stadione i da će UEFA u tome pomoći. Takve signale već dugo emitiraju iz Nyona.

- Malo je zemalja koje su toliko dobre u nogometu kao Hrvatska, rezultati nacionalne reprezentacije su nevjerojatni. Još jednom ste zadivili cijeli svijet u Kataru i učinili nas ponosnima kao Europu jer bili ste druga najbolja europska momčad na turniru. Naravno ovakav uspjeh nije slučajan, zaslužen je mukotrpnim radom, predanošću i talentom od strane HNS-a i cijele nogometne obitelji. Oduvijek osjećam posebno simpatije prema hrvatskom nogometu zbog mnogih Hrvata iz moje zemlje Švicarske. Ivan Rakitić i Mladen Petrić nisu samo legendarni hrvatski igrači već i legende kluba iz mojeg rodnog grada Basela. Još jedna velika nogometna ličnost koja je imala hrvatsko i švicarsko državljanstvo je trener Miroslav Blažević koji je trenirao i brojne klubove u Švicarskoj te kratko bio izbornik reprezentacije. Sredstva koja dijelimo kroz hat-trick program povećala su se za 20 posto za ciklus koji kreće od 2024. godine. Svaki Saveza će moći povući do 17 milijuna eura u četiri godine. Vrlo smo sretni i ponosni što smo mogli podržati brojne projekte HNS-a, posebice za razvoj infrastrukture. Novi stadion u Osijeku je dobra vijest, ali postoji značajan nedostatak infrastrukture, a važna je za što bolji razvoj nogometa. Pozivam nacionalne i lokalne vlasti da pojačaju investicije u izgradnju nogometne infrastrukture, a UEFA će u tome biti važan partner.

Lorenzo Cavallari, predstavnik FIFA-e, kazao je:

- Prije svega tri mjeseca završilo smo saifantastičnom Svjetskom prvenstvom u Kataru, na kojem je Hrvatska bila jedan od najzanimljivijih priča. Što još reći o zemlji od četiri milijuna stanovnika koja je drugi puta zaredom postigla takav fantastični uspjeh. Takvi rezultat dokaz su kvalitetnog rada, mukotrpnog i dugoročnog rada u Hrvatskoj s mladim igračima. Odličan ste primjer sportskog razvoja i tehničkog rada, kao FIFA ponosni smo na sve projekte koje zajedno radimo. FIFA je nedavno pokrenula treći ciklus Forwarda programa, a HNS je jedan od prvih saveza koji je uspješno povukao sredstava. Posebno ističem nove nacionalna lige mladeži u fusalu kao i povećanje turnira Vlatko Marković kojeg ćemo podupirati od 2026. godine. Želim puno sreće hrvatskim reprezentacijama, počevši sa Ligom nacija te Eurom U-21.

Tagovi: Davor Šuker, Hrvatski nogometni savez, UEFA
PROČITAJ I OVO
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
FINANCIRANJE
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
ZAGREB - U Dinamu će se danas održati redovna sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se raspravljati o tekućim pitanjima, a novooformljeni brojni odbori kluba dat će izvještaje o djelatnostima za koje su nadležni.
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
PRIZNANJA
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
NEW YORK - Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji.
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
PONUDA
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
ZAGREB - Zlatko Dalić će uskoro povesti reprezentaciju Hrvatske na svoje drugo Europsko prvenstvo.
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
TRANSFERI
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
ZAGREB - Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača.
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
NBA PLAYOFF
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
OKLAHOMA CITY - Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su s 1:0 na otvaranju polufinalne serije Zapadne konferencije, slavivši na svom parketu protiv Dallas Mavericksa sa 117:95.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE