GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šutalo na meti brojnih kritika

Šutalo na meti brojnih kritika
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2023 / 17:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon transfera iz Dinamo u amsterdamski Ajax minulog ljeta za odštetu od 20.5 milijuna eura Josipu Šutalu ne cvatu ruže.

Njegova momčad pretposljednja je u nizozemskom prvenstvu, u Europskoj ligi bez pobjede su u tri odigrane utakmice u skupini B (dva remija i poraz), a Šutalo i dalje čeka na premijernu pobjedu u dresu ‘Kopljanika‘. U dosadašnjih sedam nastupa to mu nije pošlo za nogom. Ktome, često se nalazi na meti kritika.

One ga nisu zaobišle niti nakon sinoćnjeg 2:0 poraza na gostovanju kod Brightona u Europskoj ligi. Posebno glasan bio je bivši izbornik nizozemske reprezentacije (vodio ih je u tri navrata) Dick Advocaat, trener s bogatim životopisom.

Šutalo je protiv Brightona zaigrao u srcu Ajaxove obrane u stoperskom tandemu s Jorrelom Hatom, a u završnici susreta preuzeo je i kapetansku vrpcu momčadi nakon izlaska Stevana Bergwijna.

- Kako mogu reći da je Šutalo vrhunski stoper? Ponovno sam obratio pozornost na njega i pitam se je li on zaista stoper. On uopće ne zna igrati obranu, rekao je Advocaat u ulozi stručnog komentatora na nizozemskoj televiziji u emisiji Veronica Offside.

Tko će voditi klub dvojice Vatrenih? Trese ih nezapamćena kriza, ‘vojniku‘ je već poslan poziv upomoć
Posebno je neimpresioniran bio njegovom reakcijom kod drugog gola Brightona kojeg je zabio Ansu Fati.

- Stajao je metar udaljen od suparničkog igrača i dao mu je prostora za šut. Mora stajati bliže suparniku. Dobar stoper ne ostavlja toliki razmak - dodao je Advocaat.

Igra hrvatskog reprezentativca nije impresionirala niti Wima Kiefta, bivšeg igrača PSV-a i bivšeg nizozemskog reprezentativca.

- Ponekad možete igrati loše, ali se i dalje vidi da taj igrač ima kvalitetu. Kod Šutala to nisam vidio - rekao je Kieft.

Tagovi: Josip Šutalo, Ajax, Dick Advocaat
PROČITAJ I OVO
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE