GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tucak: Ovo neću nikad zaboraviti, jedan čovjek me dovodio do ludila

Tucak: Ovo neću nikad zaboraviti, jedan čovjek me dovodio do ludila
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2024 / 14:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jutro nakon dramatičnog finala na Mladosti, u kojoj je Hrvatska u fotofinišu udaljena od obrane europskog vaterpolskog zlata, izbornik Ivica Tucak pred novinarima je rezimirao dojmove završne bitke, ali i cjelokupnog turnira na domaćem terenu

- Jutro je najteže, jutro je teško. Citirat ću kolegu i zahvaliti se ovim putem Zlatku Daliću i Marijanu Kustiću, Ćorluki i Mandži, svim sportašima, ali Dalić je bio na večeri, došao je pozdraviti dečke i rekao: "Zbog jutra nakon poraza mrzim biti trener". Ta rečenica sve govori. Jutro je jako bolno, ali nema plakanja. Moramo ići dalje, za tri tjedna nas čekaju još teže obaveze. Nismo uzeli ono najvažnije, zlatnu medalju, nismo izborili Pariz i za tim najviše žalimo. Nemamo vremena, potrošeni smo, a već 22. siječnja u večernjim satima se skupljamo, ne znamo gdje. Imamo četiri ili pet dana, moramo se odmoriti, pregrupirati. Nećemo ovo nikad zaboraviti, ali dozvolite nam da budemo ponosni na ovo što smo napravili. Znam da je teško, ali život ide dalje.

Srebro je ipak veliki rezultat...

- Siguran sam da dolaze vremena u kojoj ćemo se svakoj medalji hrvatskog sporta silno veseliti. Dávid Jansik, dokapetan mađarske reprezentacije, pitao me "Pa odakle ovi momci, kako uspijevate?". U Mađarskoj možeš dirati sve, tamo se sport i sportaši ne diraju. Kod nas nažalost nije tako, duboko se nadam da će se to promijeniti i da će se puno više ulagati u sport. Znam koliko je Vlada digla ulaganja u odnosu na ono prije, ali to je i dalje toliko malo. Moramo biti svjesni da će uskoro doći teška vremena za hrvatski sport, jer što god napravite uvijek će neki govoriti "što njima treba...". Najveća poruka ovog Eura nije ni srebro, niti divna atmosfera, niti sve ostalo, najljepša poruka je da će se 100, 200, 300 nove djece upisati na vaterpolo, na sport, neće biti na ulici. Neka nova djeca će htjeti biti Bijač, Fatović, Bukić... Srebro je veličanstven uspjeh, ali izgubiti ga na onaj način je izuzetno bolno.

Kako je došlo do poraza?

- Izgubili smo od suparnika kojemu treba skinuti kapu, najbolja reprezentacija na svijetu. Divni su momci, trener je fantastičan. Nismo imali dovoljno snage i koncentracije, nismo imali sportske sreće. Imali smo čovjeka protiv kojeg nismo mogli igrati, tako je kako je. Za dobiti Španjolsku morate biti na 115 posto svojih mogućnosti. Bili smo odlični veći dio utakmice, ali neke stvari nam nisu išle u prilog. Čovjek kraj bazena ili u bazenu? Sve ste me razumijeli... U zadnjoj četvrtini smo imali tri dosuđena kontra-faula. Jedino isključenje u zadnjoj četvrtini dobili smo potkraj utakmice. Kada su Španjolci bili bezidejni, dobili su igrača više na kraju i majstorija na kraju, kojoj treba skinuti kapu. Rekao sam, takav gol nisam vidio od finala Olimpijskih igara 1984., kada je Jugoslavija osvojila zlato. Kada to napravite 48 sekundi prije kraja utakmice, onda samo treba reći "svaka čast".

Kako se spremiti za Svjetsko prvenstvo??

- U petak Popadić, rezervni vratar, mora ići na hitnu operaciju lakta. Danas ćemo vidjeti situaciju s Lukom Bukićem, koji bi također trebao ići na operaciju. Ne daj Bože da se nešto desi Marko Bijaču, jasno je kakva bi bila situacija. Pariz je ključni cilj ove generacije, da smo uzeli zlato jučer, opet bih vam isto rekao. Vjerujem da u sportu postoji netko gore, koji je odlučio da je ovako moralo jučer biti, ali vjerujem da sve ima svoje zašto i da će se to negdje vratiti. Možda ne u Parizu, ali sigurno hoće u karijerama ovih igrača.

Zamjeram li nešto sebi?

- Zamjeram što nisam uzeo zlato, bolit će me ovaj poraz vjerojatno cijeli život.

Biste li odmorili neke igrače da ste izborili Olipmijske igre?

- Zato mi je posebno žao, šest ili sedam igrača ne bi išlo u Dohu. Nažalost oni moraju ići tamo, bit će to velika potrošnja za njih. Nemamo vremena, možemo ih pokušati osvježiti jedino, pokušati ispraviti taktičke greške, ali to će strašno potrošiti naše igrače. Doha je sad prvi cilj, ne medalja, nego moramo otvoriti vrata Pariza. To je ključ svega, moramo ići u Pariz. Ne želim više uopće pomisliti na Rotterdam, čeka nas teško Svjetsko prvenstvo. Pariz je misija mog života, to mi je jedino u glavi. Zaslužili smo Olimpijske igre, jedna smo od najvećih vaterpolskih nacija na svijetu. Ne budemo li tamo, to je debakl. Španjolci nas više nikada neće dobiti lako.

Tagovi: TUCAK, VATERPOLO, BIJAČ, BUKIĆ, GRANADOS
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE